Van de Beek en Ajax-target in de basis bij United: "Heb hem nodig"

Van de Beek en Ajax-target in de basis bij United: "Heb hem nodig"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

7 december 2021 – Donny van de Beek mag woensdagavond in de basis beginnen bij Manchester United. Ook Dean Henderson, die dinsdag werd genoemd als transfertarget van Ajax, mag zich laten zien. De Engelse club neemt het in de Champions League op tegen Young Boys, maar is al zeker van de volgende ronde. Daarom kan trainer Ralf Rangnick andere spelers opstellen.

"Ik zit nog maar kort bij deze club en ben nog bezig om te spelers te leren kennen. Dat kan ik mooi doen op een Champions League-avond, wanneer Old Trafford helemaal vol zit", vertelt de trainer op de persconferentie. Van de Beek mag dus beginnen, maar ook de reservekeeper krijgt de kans om zich te laten zien. Beide spelers kwamen onder Ole Gunnar Solskjær amper aan de bak en leken te willen vertrekken. De nieuwe oefenmeester is duidelijk: hij denkt nog niet na over een transfer van één van beiden. "Donny mocht afgelopen week ook al spelen tegen Crystal Palace en op dit niveau kunnen we niet zonder een goede tweede keeper. Dean is ambitieus, maar ik heb hem echt nodig."

De trainer wil overigens niet teveel wijzigingen aanbrengen, ondanks dat het een wedstrijd om des keizers baard is. "We moeten het positieve gevoel vasthouden en daarom willen we de wedstrijd winnen. Zelfs als we met een paar wijzigingen spelen, is het nog steeds het doel dat we de wedstrijd winnen", aldus Rangnick, die dit weekend met United won van Crystal Palace. Vooral het eerste half uur stemde de oefenmeester tevreden tijdens de 1-0 zege.

"Het eerste half uur was indrukwekkend. Ik had niet verwacht dat het team al op dit niveau zou kunnen pressen. In de tweede helft deden we dat minder, maar we hielden de controle en gaven geen kansen weg. Het betekent wel dat we ons nog steeds kunnen verbeteren. Ook in balbezit, want we moeten meer kansen gaan creëren. We blijven ons ontwikkelen", besluit de trainer.

gerelateerd