Einde Youth League voor Ajax O18 na dramatisch einde

7 december 2021, 16:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax Onder 18 is uitgeschakeld in de Youth League. De belofteploeg van de Amsterdammers lag op koers om tegen Sporting Portugal de benodigde zege te boeken, maar gaf een 2-0 voorsprong volledig uit handen. In de 87e minuut werd de Portugese 2-3 binnengekopt.

De uitgangspositie van de Amsterdammers was voorafgaand aan de laatste speelronde uitstekend. Al bij een punt zou de ploeg in ieder geval overwinteren en bij een overwinning zou het zelfs direct instromen in de achtste finale. Er leek dan ook ook geen vuiltje aan de lucht toen Ammouricho van Axel Dongen na 25 minuten voor een 2-0 voorsprong had gezorgd. Drie minuten na zijn openingstreffer uit een strafschop, tikte hij ook zijn tweede binnen.

Vlak voor rust kwam Sporting via middenvelder Mateus Fernandes al op 2-1, maar zo fout als het na rust ging had het nooit mogen gaan. Zelf had het namelijk de beste kansen om de marge weer te vergroten, maar deze werden niet benut. Aan de andere kant deed Youssef Chermiti dat na zeventig minuten wel: 2-2.

Na deze gelijkmaker kwam bovendien het nieuws dat Borussia Dortmund met 6-2 had gewonnen van Besiktas, waarmee Ajax het punt in ieder geval niet meer uit handen mocht geven. Toch ging ook dat in de slotfase mis. Uit een vrije trap kon verdediger Chico Faria Camara Lamba de beslissende 2-3 binnenkoppen. Ajax eindigde zo net als Dortmund, maar moet door het onderling resultaat afscheid nemen van de Youth League.