Fortuna Sittard staat achter Ultee: "Niet ter discussie"

7 december 2021, 15:59

Fortuna Sittard staat momenteel met negen punten op de zeventiende plaats in de Eredivisie. Met PEC Zwolle als komende opponent wacht dit weekend een zespuntenwedstrijd, toch hangt de toekomst van trainer Sjors Ultee niet af van die wedstrijd. Dat laat de vandaag (dinsdag) jarige clubeigenaar Isitan Gün weten.

In een interview met Voetbal International wordt de geboren Turk gevraagd naar de wedstrijd van het komende weekend. Hij erkent dat daar veel vanaf hangt, maar op dit moment is men in Sittard tevreden over Ultee. "Zijn positie staat momenteel niet ter discussie. Het is normaal dat de trainer een thema wordt bij aanhoudend slechte prestaties, maar dat is bij ons niet aan de orde", stelt Gün, die wel weet dat het in de toekomst anders zou kunnen worden.

"Ik zeg ook niet dat het nooit gaat gebeuren, maar tot vandaag heeft dit onderwerp niet op tafel gelegen. En dat zal voorlopig ook niet gebeuren. Wij hebben vertrouwen in de spelersgroep, en in de staf. Dat heb ik Sjors vorige week persoonlijk nog eens duidelijk gemaakt. We hebben een goede verstandhouding", verduidelijkt Gün.

Lees ookUltee houdt rekening met ontslag: "Dan hoor ik dat snel genoeg"

Ook de spelersgroep gaf aan nog 'gewoon' achter de oefenmeester te staan, ondanks de tegenvallende resultaten. Volgens Gün is de huidige selectie sterk genoeg voor handhaving, ondanks dat er in de zomer spelers vertrokken. "Ik denk dat we een selectie hebben die sterk genoeg is voor de Eredivisie. De spelers die vorig seizoen zo goed en aantrekkelijk konden voetballen, staan nog steeds op het veld. Daarom is het lastig een oorzaak aan te wijzen voor de mindere prestaties. Voetbal draait vaak ook om vorm, om het momentum. Eén wedstrijd kan veel veranderen." In Sittard hopen ze dat dat komend weekend tegen PEC Zwolle zal gebeuren. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen