'Ajax wil Henderson bij exit Onana, Gomez ook op Franse radar'

7 december 2021, 14:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Opmerkelijk nieuws vanuit Engeland: Ajax zou interesse hebben in Manchester United-keeper Dean Henderson (24). De doelman, die momenteel de tweede viool speelt achter David De Gea in het doel van The Red Devils, stond eerder ook al op het lijstje van de Amsterdammers, maar destijds kwam het niet tot een overgang.

Dat schrijven Manchester Evening News en later The Telegraph althans. Ditmaal zou Ajax opnieuw willen toeslaan, al is dat wel afhankelijk van wat Andre Onana gaat doen in de winterstop. Als de Kameroener niet vertrekt, maar bijvoorbeeld pas in de komende zomer transfervrij een nieuwe club vindt, dan is de kans klein dat Marc Overmars zich in Manchester zal melden in januari.

Mocht Onana wél al in de komende window de deur definitief achter zich dichttrekken in Amsterdam, dan hoopt Ajax wel toe te slaan in Manchester. Met die club heeft Ajax een warme band na de transfer van Donny van de Beek, schrijft het Engelse medium. Hoewel Henderson vorig seizoen ook een tijdje eerste keuze was bij de Premier League-club, speelde hij dit seizoen alleen eenmaal in de League Cup.

Lees ook'Ajax wil Bergwijn en Brobbey huren; Tagliafico

De keeper zou eerst willen proberen indruk te willen maken op manager Ralf Rangnick, maar als dat niet lukt, wil hij graag naar Amsterdam. 'Het zou voor hem een excellente uitleenbeurt kunnen zijn: spelen in een sterke ploeg, in de knock-outfase van de Champions League, onder een manager die mogelijk de nieuwe coach wordt van Manchester United', noemt het medium immer voordelen.

'Ajax-target' Sergio Gomez genoemd in Marseille

Ajax werd een tijdje geleden door boulevardblad The Sun ook gelinkt aan linksback Sergio Gomez. De verdediger van Anderlecht doet het uitstekend en dat is niet alleen Ajax - dat hem zou zien als mogelijke vervanger van Nicolas Tagliafico - opgevallen. Volgens Het Nieuwsblad heeft inmiddels ook Olympique Marseille serieuze belangstelling voor de Spanjaard, die werd overgenomen van Borussia Dortmund vorig seizoen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen