Uitblijven gesprekken Meijer bij NEC 'geen motie van wantrouwen'

7 december 2021, 12:05

NEC wil het contract van Rogier Meijer (40) graag verlengen. De succestrainer promoveerde vorig seizoen met de Nijmegenaren en doet het ook in de Eredivisie alleraardigst. Hoewel er nog niet gesproken is over een nieuwe verbintenis, kan de oefenmeester wel snel een uitnodiging ontvangen.

"Het lijkt mij voor beide partijen goed om verder met elkaar te gaan. Ik ben erg tevreden over Rogier", laat Van Leeuwen weten over de samenwerking met Meijer. NEC staat onder hem op de keurige elfde plaats in de Eredivisie en ook de spelers zouden tevreden zijn over hem. 

Desondanks werd er nog niet gesproken tussen beide partijen. Dat is volgens Van Leeuwen zeker geen motie van wantrouwen. "Dat is totaal niet aan de orde. We hebben het nooit over zijn contract gehad, omdat we worden opgeslokt door de dagelijkse gang van zaken", legt hij uit.

Nieuwe spits, vertrek van Okita

Verder erkende Van Leeuwen dat het 'prioriteit heeft' om een extra spits te halen naar NEC. Op dit moment is alleen Ali Akman een fitte optie voor Meijer voorin, omdat Pedro Ruiz met blessureleed kampt en Ole Romeny geen serieuze optie lijkt. "Het is een realistisch scenario dat er in de winterstop wat gaat gebeuren. We moeten kijken hoe we er tegen die tijd financieel voor staan."

Een transfervrij vertrek van Jonathan Okita ligt aan het einde van dit seizoen wel voor de hand. Hij heeft namelijk een aflopend contract in 2022, een nieuwe verbintenis lijkt door hem niet te worden ondertekend en de club laat hem alleen tussentijds vertrekken, voor de absolute hoofdprijs.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen