Dit zijn de potentiële Ajax-tegenstanders in de Champions League

Dit zijn de potentiële Ajax-tegenstanders in de Champions League

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

7 december 2021 – Ajax was al zeker van de groepswinst, maar ook in drie andere Champions League-poules viel dinsdagavond de beslissing. Daarmee werd er ook weer iets meer duidelijk over de ploegen die de Amsterdammers op maandag 13 december kunnen loten. Als groepswinnaar treft Ajax namelijk sowieso een nummer twee uit een andere poule. FCUpdate.nl zette de mogelijkheden vast op een rijtje. 

Groep A: Paris Saint-Germain 
Paris Saint-Germain verzekerde zich vanavond van plek twee in groep A, waarmee het direct een van de zwaarst mogelijke tegenstanders is die Ajax kan treffen. Met een beetje pech kunnen de Amsterdammers zich dus opmaken voor een tweeluik tegen Lionel Messi, Kylian Mbappé, Neymar en hun ploeggenoten. 

1. Manchester City: 12 punten
2. Paris Saint-Germain: 11 punten
3. RB Leipzig: 7 punten
4. Club Brugge: 4 punten

Groep B: Atlético Madrid
Ook in groep B eindigde na vanavond een grote club op plek twee. De tot het laatst nog spannende strijd tussen Atlético Madrid, AC Milan en FC Porto werd gewonnen door eerstgenoemde. Opnieuw een ploeg om liever te ontlopen, al zou een weerzien met Luis Suárez natuurlijk wel prachtig zijn. 

1. Liverpool: 18 punten
2. Atlético Madrid: 7 punten
3. FC Porto: 5 punten
4. AC Milan: 4 punten

Groep C: Sporting Portugal kan niet worden geloot, omdat de club uit de groep van Ajax komt. 

Groep D: Internazionale
De strijd om plek één in groep D werd op de slotdag gewonnen door Real Madrid, waarmee Ajax de Spaanse koploper in ieder geval ontloopt. In plaats daarvan kan het nu wel de regerend landskampioen van Italië treffen. Spelen Stefan de Vrij en Denzel Dumfries straks een cruciaal duel in hun eigen land? 

1. Real Madrid: 15 punten
2. Internazionale: 10 punten
3. FC Sheriff: 7 punten
4. Shakhtar: 2 punt

Groep E: FC Barcelona of Benfica
Een aantal jaar geleden waren de papieren van FC Barcelona beter geweest, maar in het huidige scenario lijkt Xavi zich op te maken voor de Europa League. Benfica speelt in eigen huis namelijk tegen het uitgespeelde Dinamo Kiev, heeft een beter onderling resultaat dan de Catalanen en de Portugezen zijn bij een zege ondanks de huidige twee punten achterstand dus vrijwel zeker als nummer twee in de groep. Of zorgt FC Barcelona voor een enorme stunt door te winnen in München? 

1. Bayern München: 15 punten
2. FC Barcelona: 7 punten
3. Benfica: 5 punten
4. Dinamo Kiev: 1 punt

Groep F: Villarreal of Atalanta Bergamo
Manchester United kan door een beter onderling resultaat op Villarreal zelfs bij een nederlaag de eerste plek niet meer ontgaan. En dus strijden Atalanta Bergamo en Villarreal om de tweede plaats in Groep F. De Italiaanse formatie van Marten de Roon, Hans Hateboer en Teun Koopmeiners moet winnen van El Submarino Amarillo, dat een beter onderling resultaat heeft met Young Boys. Daardoor kunnen de Zwitsers geen tweede meer worden. 

1. Manchester United: 10 punten
2. Villarreal: 7 punten
3. Atalanta Bergamo: 6 punten
4. Young Boys: 4 punten

Groep G: VfL Wolfsburg, OSC Lille, RB Salzburg en Sevilla
In deze groep is het ongekend spannend. Het zijn voor Ajax vier ploegen, tegen wie het allen perspectief zou hebben op een kwartfinale. In de diverse scenario's kunnen alle ploegen nog tweede eindigen, waarbij alle teams het bij een overwinning ook nog helemaal naar hun eigen hand kunnen zetten. 

1. Lille OSC: 8 punten
2. RB Salzburg: 7 punten
3. Sevilla: 6 punten
4. VL Wolfsburg: 5 punten

Groep H: Chelsea of Juventus
In deze poule is het weinig spannend. Chelsea en Juventus zijn royaal door en treffen beide nog een laagvlieger. Maken The Blues geen fout in Rusland bij Zenit, dan is het zeker koploper van de poule, door het betere onderling resultaat met de Oude Dame. Alleen als Matthijs de Ligt een beter resultaat haalt dan Chelsea, is het geen potentiële Ajax-opponent in de knock-outfase.

1. Chelsea: 12 punten
2. Juventus: 12 punten
3. Zenit Sint-Petersburg: 4 punten
4. Malmö FF: 1 punt

Alle potentiële tegenstanders van Ajax:
Paris Saint-Germain*
Atlético Madrid*
Internazionale*
FC Barcelona
Benfica
Villarreal
Atalanta Bergamo
VfL Wolfsburg
Lille OSC
RB Salzburg
Sevilla
Chelsea
Juventus

* = zeker Pot B

Zeker Pot A:
Manchester City
Liverpool
Ajax
Real Madrid
Bayern München
Manchester United

gerelateerd