Mbappé heeft vertrekwens bij PSG: "Nieuwe dingen ontdekken"

Mbappé heeft vertrekwens bij PSG: "Nieuwe dingen ontdekken"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

7 december 2021 – Kylian Mbappé (22) heeft zijn vertrek bij Paris Saint-Germain min of meer aangekondigd. De superster heeft een aflopend contract bij de Franse club en heeft bevestigd dat hij het liefst afgelopen zomer al had willen verkassen. Daardoor lijkt een zomerse overgang eigenlijk wel zeker, aangezien hij per 1 december mag onderhandelen met andere clubs.

Tegenover Amazon Prime vertelt hij over de afgelopen (transfer)zomer, waarin hij al voor het EK wist, dat hij wilde vertrekken bij PSG. "Ik wist dat ik weg wilde bij PSG. Maar mijn ouders vroegen me te focussen op de prestaties op het veld met de nationale ploeg van Frankrijk. Ik stak misschien te veel energie in andere dingen", zei Mbappé, die tegen Zwitserland de beslissende penalty miste op het EK. In de maanden daarna bleef hij hopen op een transfer.

Maar onder meer door de overgang naar Real Madrid ging een streep. "Er werd aan mij gevraagd of ik niet teleurgesteld was. Ja, dat was ik in het begin natuurlijk wel een beetje, omdat ik graag weg wilde", erkende Mbappé, die zich daar wel snel overheen kon zetten. "Want ik speel niet bij een amateurclubje. Ik speel bij een club die meedoet om de Champions League-winst. Ik ben geboren in Parijs en voel me goed hier. Maar ik wil ook graag nieuwe dingen ontdekken."

Lees ook'Knoop doorgehakt: Mbappé wil hét gezicht van Real worden'

Dat laatste kan vanaf de volgende zomer, als Mbappé's contract afloopt bij PSG. Gezien deze uitingen lijkt een vertrek zeker in de maak, al wil hij zich eerst nog laten zien aan de PSG-fans. "Die betalen voor mijn kaartje en zij hebben geen boodschap aan hoe ik me voel", aldus de aanvaller, die weet dat de samenwerking met Lionel Messi en Neymar nog niet vlekkeloos verloopt. "We weten dat we meer moeten laten zien. We kunnen ons niet verstoppen."

gerelateerd