PSV-coach Schmidt 'veeleisend' voor nieuw contract

7 december 2021, 08:32

Roger Schmidt (54) heeft een aanbieding van RB Leipzig dit weekend afgezegd. De Duitser kon deze week al in de Champions League op de bank zitten tegen Manchester City, maar blijft de Eindhovenaren trouw. Toch is de coach wel veeleisend als het gaat om het tekenen van een nieuw contract, die zijn aflopende verbintenis moet verlengen.

Het Eindhovens Dagblad schrijft dat een nieuw contract voor Schmidt, ondanks de intenties van beide partijen, nog zeker geen uitgemaakte zaak is. 'De Duitser stelt behoorlijk wat eisen aan een verblijf tot pakweg medio 2024. PSV wil een eind gaan om de continuïteit te waarborgen en heeft er zeker wat voor over om de gewilde Schmidt in zijn functie te houden', weet de ochtendkrant. Zo zou de Duitse coach meer opties willen hebben om te investeren in de spelersgroep, om de concurrentiestrijd met Ajax ook op dat vlak aan te gaan. 

'Tegelijkertijd zijn de resultaten nog niet van dien aard dat Schmidt bij wijze van spreken een contract voor het leven zou kunnen tekenen. Hoewel er de overtuiging is dat PSV in anderhalf jaar progressie heeft geboekt, blijft er genoeg te wensen over en heeft Schmidt nog veel te bewijzen. Met name als het gaat om transfers en de koers die moet leiden tot succes, zijn er stevige discussiepunten te verwachten tussen PSV en Schmidt. Uit de omgeving van Schmidt klinken geluiden dat PSV meer zou moeten kunnen investeren en grotere talenten aan zou moeten trekken, die zich in een grotere competitie al bewezen hebben. Schmidt hoopt naar verluidt ook op financieel perspectief om dit realiseerbaar te maken', weet het ED.

Lees ook'Schmidt wijst RB Leipzig af

Een tussentijds vertrek zal er niet komen, zelfs al een nieuwe verbintenis voorlopig uitblijft. 'Schmidt wil PSV niet in de steek laten op een moment waarop de club en hij nog in de race zijn voor alle prijzen én bovendien vindt hij dat een woord een woord is. De trainer heeft een contract tot eind dit seizoen en wil niet tussentijds vertrekken, ook omdat hij bij PSV een technische staf en spelersgroep om zich heen heeft waar hij vertrouwen in heeft en mede aan heeft kunnen bouwen.' Al had PSV hem ook niet zomaar laten gaan als hij wel naar RB Leipzig had gewild. 'Zelfs niet voor een flink transferbedrag. Gerbrands c.s. geloven in bestendig bestuur en willen de huidige visie niet voor een aantal miljoenen op de schop gooien.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen