Vermoedelijke opstelling Ajax: vier wijzigingen aan de aftrap

7 december 2021, 07:37   Bijgewerkt: 7 december 2021, 07:43

Ajax-trainer Erik ten Hag start dinsdagavond vermoedelijk met vier andere spelers in de basis tegen Sporting Portugal dan te doen gebruikelijk. Remko Pasveer, Jurrië Timber, Daley Blind en Dusan Tadic worden vermoedelijk gepasseerd voor de laatste groepswedstrijd in de Champions League. Daarin kunnen de Amsterdammers geschiedenis schrijven.

Want als er van Sporting Portugal gewonnen wordt, haalt de club achttien punten uit de zes groepswedstrijden en daarmee kan het de zevende club ooit worden die dat lukt. Timber staat op scherp en ontbreekt volgens het Algemeen Dagblad in de basiself: Perr Schuurs is zijn vervanger. Nicolas Tagliafico krijgt speeltijd op de plek van Blind. Omdat Andre Onana in het doel wordt verwacht, zijn Noussair Mazraoui en Lisandro Martinez de enige twee reguliere basisklanten in de lege Johan Cruijff Arena.

Volgens de ochtendkrant blijft het middenveld ongewijzigd en zullen Ryan Gravenberch, Edson Alvarez en Steven Berghuis aan de aftrap verschijnen. Laatstgenoemde ontbrak afgelopen donderdagavond aan de start, aangezien hij vader was geworden en de laatste training miste. Davy Klaassen nam zijn plek toen over en zal ditmaal dus vermoedelijk niet vanaf het eerste minuut spelen.

Lees ook: Dit is waar Ajax allemaal nog voor speelt tegen Sporting Portugal

Voorin staat Champions League-topscorer Sebastien Haller in de spits en wordt geflankeerd door vermoedelijk Antony én David Neres. Laatstgenoemde start aan de linkerkant, waar Tadic kampt met rugklachten. Mohamed Daramy speelde maandagavond in Jong Ajax en zal anders dan tegen Besiktas niet in de basis starten.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Schuurs, Martínez, Tagliafico; Álvarez, Gravenberch, Berghuis; Antony, Haller, Neres.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen