Derksen kritisch op Feyenoord-aanvallers: "Dat zegt geen reet"

Derksen kritisch op Feyenoord-aanvallers: "Dat zegt geen reet"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

6 december 2021 – Bryan Linssen doet het dit seizoen geweldig in de punt van de aanval bij Feyenoord, maar Johan Derksen is niet onder de indruk. Dat de kleine aanvaller zo vaak met zijn hoofd weet te scoren, zegt volgens de oud-voetballer meer over de verdedigende armoede in de Eredivisie.

"We hebben het er allemaal over dat hij zo goed kan koppen, maar ik weet zeker dat hij in de Engelse competitie geen kopbal zou maken. Nee, topscorer zijn in Nederland zegt geen reet. In Engeland loopt iedereen hem ondersteboven. Ze komen gewoon boven hem uit. Die spelers van Fortuna deden helemaal niets", is het duidelijke oordeel van Derksen bij Veronica Inside.

Hans Kraay junior is wel onder de indruk van Linssen, die in de Eredivisie tien goals en vier assists op zijn naam heeft staan. Hij wijst naar een statistiek die afgelopen weekend bij ESPN werd getoond: Linssen heeft in de afgelopen vijf jaar maar liefst twintig kopgoals gemaakt. "Dat is echt geen toeval! Linssen is een geweldige kopper", aldus de voetbalverslaggever.

Derksen is sowieso niet onder de indruk van de Feyenoorders. Luis Sinisterra beleeft ook een ijzersterk seizoen, maar daar wil de oud-voetballer ook niet in meegaan. "We zijn heel snel om voetballers toptalenten te noemen. Ik heb tegen Fortuna goed op hem gelet. Hij doet echt een hele hoop verkeerd, hoor. Je ziet af en toe wel iets leuks, maar het is geen grote speler. Hij doet alles met rechts, met zijn andere voet kan hij helemaal niets. Als verdediger weet je daardoor altijd waar hij naartoe gaat."

Reacties

gerelateerd