Timber zet hoogtepunten op rij: "Misschien wel de mooiste"

6 december 2021, 21:16   Bijgewerkt: 6 december 2021, 21:59

Jurriën Timber heeft een geweldig jaar achter de rug. De verdediger is onomstreden bij Ajax, samen met Lisandro Martinez. De Amsterdammers hebben in de competitie twee tegendoelpunten en in de Champions League drie. Het zijn uitstekende cijfers, erkent het talent.

"Het zegt dat we het goed doen. Het staat sterk achterin. Niet alleen daar trouwens, maar in het hele team. Het is niet alleen de verdienste van ons. Ik denk dat de restverdediging goed staat. We zetten als team goed druk en we hebben een keeper die het goed doet", vertelt de verdediger bij Ajax TV.  Timber is niet de grootste en dat geldt ook voor zijn Argentijnse teamgenoot. Desondanks zijn ze amper te kloppen in de lucht. Het verbaast hem niet. "We weten gewoon dat we hartstikke sterk zijn. We spreken ook duidelijk naar elkaar uit dat het ons niet boeit wat mensen zeggen."

Timber looft Martinez. "Onze band is goed. De communicatie gaat supergoed en we weten wat we van elkaar verwachten. Als ik niet scherp ben, hoor ik het van hem. Andersom is het ook zo. Hij kan duelleren, is goed aan de bal. Naar mij toe is hij ook heel straight. Hij zegt waar het op staat en helpt me heel veel", vertelt de international van Oranje. Dit seizoen maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van Nederland. Het was slechts één van de vele hoogtepunten.

"Ik heb mijn basisplek veroverd en vanuit daar alleen maar mooie dingen meegemaakt. Het begon met het kampioenschap en de beker mag ik ook niet vergeten. Daarna mocht ik ook nog mee naar het EK. De wedstrijden in de Champions League, vooral Dortmund-thuis, zijn prachtige dingen om mee te maken. Het is best wel veel eigenlijk… En ik heb tegen mijn broertje gespeeld. Dat is misschien wel één van de mooiste momenten van 2021."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen