Van Marwijk verliest ongeslagen status op Arab Cup

6 december 2021, 18:33

Bert van Marwijk heeft de kwartfinale van de Arab Cup bereikt, maar zal toch niet helemaal tevreden zijn. De oefenmeester zag Tunesië namelijk met 1-0 winnen van de Verenigde Arabische Emiraten. Dat betekent dat de Nederlander de eerste nederlaag moest slikken.

Eerder in het toerbooi won zijn ploeg met 1-0 van Mauritanië en 2-1 van Syrië, waardoor plaatsing voor de volgende ronde hem en zijn manschappen al bijna niet meer kon ontgaan. Desondanks had Van Marwijk ook maar wat graag de derde wedstrijd in de groepsfase gewonnen om het goede gevoel vast te houden.

Dat het een moeilijke wedstrijd zou worden werd al vroeg in het duel duidelijk. Tunesië kwam namelijk al vroeg op voorsprong via Seifeddine Jaziri. Hoewel hij scoorde, gingen de complimenten naar diens ploeggenoot Youssef Msakni. Het sprintkanon was niet bij de houden voor de mannen van Van Marwijk, die langs de verdedigers slalomde en de keeper omspeelde, waarna zijn ploeggenoot het af mocht maken.

Wat de Verenigde Arabisch Emiraten ook probeerden, het lukte niet om terug te komen in de wedstrijden. Daardoor eindigt Van Marwijk met zijn ploeg als tweede in de poule, terwijl Tunesië op basis van het doelsaldo koploper is geworden. In de kwartfinale neemt de ploeg van de Nederlander het op tegen gastland Qatar. Het Irak van Zjelko Petrovic neemt het maandagavond op tegen het gastland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen