Malen mag zich laten zien in CL-duel dat nergens meer om gaat

Malen mag zich laten zien in CL-duel dat nergens meer om gaat

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

6 december 2021 – Donyell Malen mag zich dinsdagavond laten zien in het Champions League-duel met Besiktas. Dat heeft Borussia Dortmund-trainer Marco Rose laten weten op de persconferentie, in aanloop naar het duel met de Turkse club. Voor beide ploegen zich na deze wedstrijd het Champions League-seizoen erop. Desondanks willen de Duitsers sowieso voor een overwinning gaan.

"Het heeft met prestige te maken", aldus de oefenmeester. "We willen de groep met een overwinning afsluiten. Het gaat erom dat we laten zien ook in een wedstrijd als deze een topprestatie te kunnen leveren. We moeten vanaf de eerste minuut wakker zijn, ons in elk duel storten en actief voetballen. Wij willen dat de mensen signaleren dat wij elke wedstrijd serieus nemen en er alles aan doen om te winnen."

Dortmund verloor afgelopen weekend met 3-2 van Bayern München. Een vervelende nederlaag, maar de trainer haalt er ook positieve punten uit. "Qua resultaat was het niet goed, maar ik ben tevreden met wat wij als ploeg hebben laten zien. Dat is ook belangrijk. Dat nemen we mee naar deze wedstrijd", aldus de oefenmeester, die wel baalde van de arbitrage. "Ik had een slapeloze nacht. Ik vond dat we oneerlijk behandeld werden, maar we moeten door. Morgen is de Champions League weer."

Lees ook: Haaland verwijdert razendsnel boze tweet over Zwayer

In die wedstrijd krijgt Malen dus de kans vanaf de eerste minuut. Dat heeft mede met de fitheid van Erling Haaland te maken, erkent Rose. De Noorse aanvaller is nog niet zo lang terug van een blessure, waardoor er voorzichtig wordt gedaan met hem. Tegen Der Rekordmeister speelde hij 82 minuten mee. "'Erling speelde langer dan we vooraf gepland hadden. Daarom kan hij sowieso niet lang spelen tegen Besiktas."

Dortmund staat na vijf wedstrijden op de derde plaats en zal daar ook na zes wedstrijden nog staan. De ploeg heeft zes punten, waar nummer twee Sporting Lissabon negen heeft. Qua punten kunnen die clubs nog op gelijke hoogte komen, maar door het onderlinge resultaat kunnen de Duitsers de Portugezen sowieso niet meer voorbij. Ook de laatste plaats is geen optie meer, aangezien Besiktas nog puntloos is met nog één duel te gaan.

Reacties

gerelateerd