Sparta-medewerkers eisen onderzoek naar rel in 'wespennest'

6 december 2021, 13:40

Diverse medewerkers van Sparta hopen dat de club binnenkort een onafhankelijk onderzoek instelt naar de gang van zaken op bestuurlijk vlak. De verslechterde relatie tussen algemeen directeur Manfred Laros en technisch directeur Henk van Stee naderde vorige week het kookpunt na een ruzie, waarna Van Stee woest het stadion verliet.

Sinds dat incident zit Van Stee ziek thuis. RTV Rijnmond meldt dat medewerkers en jeugdcoaches hopen op een onderzoek om een einde te maken aan de machtsstrijd die sinds 2018 heerst in Spangen. 'Er is, vinden zij, sinds die tijd op veel vlakken veel mis, iets wat door een onafhankelijke commissie aan het licht moet worden gebracht. Want het gaat verder dan alleen een technisch directeur die vindt dat de algemeen directeur hem te weinig geld geeft om spelers voor het eerste elftal te halen', schrijft het medium.

De medewerkers en jeugdspelers spreken anoniem, omdat zij vrezen voor consequenties als zij openlijk de media zoeken. Zij geven aan dat er sinds de komst van Van Stee onrust heerst binnen de club. Vooral de jeugdopleiding leefde in onmin met de TD. 'Sparta werd daardoor een wespennest, omdat direct duidelijk was waar Van Stee op uit was: totale controle over de jeugdopleiding. En die kreeg hij uiteindelijk, na een periode waarin hij zijn macht steeds een beetje meer uitbreidde. En daar moesten mensen voor wijken, zoals twee maanden geleden toen hoofd jeugdopleiding Dolf Roks aan de kant werd gezet. Iets wat voor niemand binnen de club een verrassing was, want Van Stee maakte er nooit een geheim van dat hij niet tevreden was over hem.'

Ook de media-optredens van Van Stee leidden tot ergernis bij de medewerkers, die daardoor het idee kregen dat Sparta miljoenen te besteden had. In werkelijkheid valt dat echter mee. Het bestuur vergadert dinsdag over de toekomst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen