Forse kritiek op teleurgestelde Bosz: 'Lyon wordt niet beter'

Forse kritiek op teleurgestelde Bosz: 'Lyon wordt niet beter'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

6 december 2021 – Peter Bosz slaagt er nog niet in om Olympique Lyon naar zijn hand te zetten. De Nederlandse coach werd afgelopen zomer aangesteld om bij de Franse club een aanval op de top te realiseren, maar bezet na zestien wedstrijden de teleurstellende twaalfde plaats op de ranglijst.

Het 2-2 gelijkspel op bezoek bij Bordeaux vormde een nieuw dieptepunt. "Dit doet enorm veel pijn", verzuchtte de Nederlander na afloop in gesprek met Prime Video. "We begonnen nog goed aan de wedstrijd, maar waren niet scherp in de afronding van onze kansen. Dit stelt mij enorm teleur." Vooral de defensieve fouten vond hij kwalijk. "Op deze manier kan je bijna niet winnen. Er zijn veel fases waarin we goed speelden, maar er zijn altijd beslissende fases waarin je het verschil moet maken in een wedstrijd, en daar zijn we vanavond (zondag) niet in geslaagd."

Lyon gaf twee keer op knullige wijze een doelpunt weg. Het kwam Bosz en consorten op flinke kritiek te staan. L'Équipe constateert dat Olympique Lyon 'niet beter is geworden onder Bosz'. Daar kan Maxifoot zich in vinden. 'Lyon is dit seizoen veel te wisselvallig. De ploeg worstelt onder leiding van coach Peter Bosz om het ritme te vinden.'

Bosz werd afgelopen seizoen ontslagen bij Bayer Leverkusen, maar kreeg bij Olympique Lyon een nieuwe kans in de Europese subtop. De Nederlander moet na de teleurstellende start opnieuw vrezen voor zijn baan.

Reacties

gerelateerd