Arnold legt uit waar het aan schortte onder Van Bommel

6 december 2021, 09:28   Bijgewerkt: 6 december 2021, 10:47

Maximilian Arnold heeft teruggeblikt op het kortstondige avontuur van Mark van Bommel bij VfL Wolfsburg. De 44-jarige trainer werd in oktober al na dertien wedstrijden op straat gezet door de Duitse club. Volgens Arnold werd er onder Van Bommel niet meer gespeeld zoals een seizoen eerder.

Toen maakte Wolfsburg veel indruk in de Bundesliga en werd een ticket voor de Champions League veroverd. Onder Van Bommel vielen de resultaten juist behoorlijk tegen. "Vooropgesteld, ik kon het heel goed met hem vinden. Maar ook als dat niet het geval was geweest: als speler ga je trainers toch met elkaar vergelijken. Hoewel we de eerste vier wedstrijden van het seizoen wonnen, misten we de intensiteit die ons vorig seizoen onderscheidde. De overwinningen voelden anders", vertelt Arnold in een interview met Kicker.

"Soms speelden we met een vrijblijvendheid die er vorig seizoen niet was. Toen speelden we altijd op volle toeren", doelt Arnold op de periode onder Oliver Glasner, die afgelopen zomer de overstap maakte naar Eintracht Frankfurt. "We zijn geen team dat zoiets zelf rechts, dat moeten we onszelf kwalijk nemen. We hadden om meer moeten vragen, vooral in het spel zonde bal. Daar hebben we onder Glasner keer op keer op getraind. Hij was geobsedeerd door zijn filosofie en dat werd overgedragen aan het team. Een trainer moet ons irriteren."

Sinds het vertrek van Van Bommel heeft Florian Kohfeldt het voor het zeggen bij Wolfsburg. Onder de jonge Duitser trainer zijn de resultaten nog niet veel beter geworden. Afgelopen weekend werd er nog met 3-0 verloren van FSV Mainz 05. Na veertien wedstrijden bezet Wolfsburg met twintig punten de achtste plaats in de Bundesliga.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen