Wiedemeijer kritisch op Nijhuis: "Mij verbaast dat ook"

Wiedemeijer kritisch op Nijhuis: "Mij verbaast dat ook"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

5 december 2021 – Scheidsrechterscoördinator Reinold Wiedemeijer blikte zondagavond nog eens terug op een dubieus VAR-moment eerder in de week. Het ging om de vermeende overtreding van Alireza Jahanbakhsh op Giacomo Quagliata die vooraf ging aan de uiteindelijk afgekeurde openingstreffer van Feyenoord tegen Heracles Almelo. Wiedemeijer stelde dat zowel VAR Marc Nagtegaal als scheidsrechter Bas Nijhuis niet correct had gehandeld. 

In Dit Was Het Weekend legde Wiedemeijer namens de KNVB namelijk uit dat een ingewikkelde situatie voorkomen had kunnen worden, wanneer Nijhuis direct voor de overtreding had gefloten. "Dat was vele malen makkelijker geweest, maar dat deed hij niet. Dan vinden wij het ook weer te weinig voor de VAR om in te grijpen. Hij had ervanaf moeten blijven."

Toch had Nijhuis ook na het bestuderen van de beelden kunnen besluiten het doelpunt te laten staan. Dit deed hij echter niet, naar eigen zeggen omdat hij na het herhaaldelijk terugkijken van de beelden vanzelf een overtreding ging zien. "Ik heb nooit voor een beeldscherm gestaan, maar blijkbaar werkt het zo dat als je dat moment vaak genoeg ziet, je uiteindelijk meegaat", reageerde hij. "Mij verbaast dat ook."

Dat Nijhuis ook zelf collega Nagtegaal als schuldige aanwees, wilde Wiedemeijer niet te groot maken. "Dat is sport. Dan ben je even pissig en dan zeg je wat. Het is net als bij spelers en trainers: het is even de emotie, daarna zijn ze het kwijt. Ze zijn het al lang weer vergeten en kijken nu vooruit naar de volgende speelronde."

Lees ook: Nijhuis ziedend op eigen VAR: "Blij dat de deuren er nog in zitten"

gerelateerd