Ultee houdt rekening met ontslag: "Dan hoor ik dat snel genoeg"

5 december 2021, 21:42   Bijgewerkt: 5 december 2021, 21:49

Voor Fortuna Sittard ziet het er na de zesde nederlaag op rij slecht uit. Volgende week wacht een cruciaal duel tegen concurrent en hekkensluiter PEC Zwolle, waarna de ploeg achtereenvolgens PSV (beker), FC Utrecht, Ajax en AZ treft. Trainer Sjors Ultee beseft dat zijn positie serieus op de tocht kan komen te staan.

Na afloop van de 5-0 nederlaag tegen Feyenoord reageerde Ultee nuchter toen zijn eigen functie aan bod kwam. "Of ik moet vrezen?", begon hij tegenover de NOS over een mogelijk ontslag. "Dat het kan weet ik, dat wist ik al toen ik mijn contract tekende. Ik kan alleen kijken naar hoe ik het zelf doe. Hoe ik met mijn staf de groep voorbereid, hoe we trainen. Als de club denkt dat iemand anders dat beter kan, dan zal ik dat zeker snel genoeg horen."

Zelf wekte Ultee nog niet de indruk dat het er al zo slecht voor staat. "In de eerste helft vandaag heb ik op de twee tegengoals na geen ploeg gezien die het allemaal wel geloofde. Ik zag een ploeg die er gewoon voor ging, die goed voetbal combineerde met agressief verdedigen. Het laatste halfuur was het anders, toen zakten we echt weg. Maar die eerste helft zegt veel over hoe de ploeg ervoor staat."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen