Wéér problemen in België: ook aanhang Standard misdraagt zich

Wéér problemen in België: ook aanhang Standard misdraagt zich

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

5 december 2021 – Het Belgische voetbal heeft zondag tot twee keer toe te maken gekregen met ernstige misdragingen op de tribunes. Waar het eerder op de dag al mis ging bij de derby tussen Beerschot en FC Antwerp, gebeurde dat enkele uren later ook bij Standard Luik tegen Charleroi. De wedstrijd werd daardoor al na 88 minuten beëindigd.

Het waren supporters van Standard die hun ploeg met 0-3 zagen verliezen en vervolgens over de scheef gingen. Dat begon kort na de derde treffer, na een klein uur voetballen. Enkele supporters besloten hun ongenoegen te uiten door rookbommen en vuurpijlen het veld op te gooien. Toen al werd de wedstrijd onderbroken, maar na tien minuten werd een nieuwe poging gewaagd om de wedstrijd uit te spelen.

Hoewel er nog wel gevoetbald werd, kwam daar weinig van terecht. De groep bleef vuurwerk afsteken, wat na 88 minuten tot een nieuw dieptepunt leidde. Toen de scheidsrechter wegens het aanhoudende vuurwerk opnieuw besloot te staken, reageerde een deel van de aanhang door het veld te bestormen en het uitvak op te zoeken. 

Zo kwam ook deze wedstrijd tot een triest einde, nadat eerder op de dag hetzelfde gebeurde bij Beerschot tegen FC Antwerp. Ook daar werd het veld bestormd en gooide een supporter van Beerschot zelfs een vuurpijl in het uitvak. 

Lees ook: Compleet mis in België: 'fan' gooit vuurwerk in het uitvak

Reacties

gerelateerd