'PSV moet vrezen: Schmidt 'Wunsch-Kandidat' bij Leipzig'

'PSV moet vrezen: Schmidt 'Wunsch-Kandidat' bij Leipzig'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

5 december 2021 – De kans dat PSV Roger Schmidt kwijtraakt aan RB Leipzig is weer wat groter geworden. De Duitse trainer was al een van de genoemde kandidaten om de zondag ontslagen trainer Jesse Marsch op te volgen en lijkt nu zelfs de beste papieren te hebben. Het Duitse Kicker noemde de PSV-trainer Leipzigs 'Wunsch Kandidat'. 

Het voetbalblad meende van bronnen binnen de club vernomen te hebben dat Schmidt bovenaan het lijstje staat. Daarbij is het wel de vraag of Leipzig direct kan toeslaan, of dat het zal moeten wachten tot zijn contract bij PSV in de zomer van 2022 afloopt. In dat geval zou er eerst een interim-trainer aangesteld moeten worden.

Schmidt was voorheen al bij verschillende clubs in Duitsland werkzaam en staat er dan ook goed op in het land. Dit komt met name door zijn periode bij Bayer Leverkusen, tussen 2014 en 2017. Ook had hij al eerder een Red Bull-club onder zijn hoede; tussen 2012 en 2014 was Schmidt de trainer van RB Salzburg.

Lees ook: Ajax en PSV opgepast: RB Leipzig ontslaat hoofdcoach Marsch

Ten Hag
Ook Ajax-trainer Erik ten Hag werd aan de functie bij RB Leipzig gelinkt, al beweerde de goed geïnformeerde Hans Kraay jr. stellig dat hij die stap niet zal maken. "Ten Hag gaat het zeker niet doen", zei hij in Goedemorgen Eredivisie. Reden daarvoor was dat de kans dat hij met Leipzig weinig tot geen kans maakt op de titel in de Bundesliga. 

Lees ook: Ajax hoeft niet bang te zijn: "Ten Hag gaat Leipzig zeker niet doen"

gerelateerd