Fraser krijgt meer zorgen: "Slechtste Sparta gezien in vier jaar"

5 december 2021, 19:42

Sparta Rotterdam verloor zondag met 3-1 van AZ en staat onder de degradatiestreep in de Eredivisie. De ploeg van Henk Fraser won slechts twee van de vijftien wedstrijden en lijkt dit seizoen tegen degradatie te moeten strijden. Fraser vertelt in gesprek met ESPN te zijn geschrokken van het niveau dat zijn ploeg haalde tegen AZ.

"Je moet eerlijk zijn: vandaag hebben we het een goede ploeg niet lastig kunnen maken. Ik heb ook tegen de jongens gezegd dat dit de minste wedstrijd was die ik in vier jaar Sparta heb meegemaakt. We speelden tegen een goede ploeg, maar er waren best wel mogelijkheden om te voetballen. Ze lieten behoorlijk wat ruimte voor ons, maar wij konden de bal niet in de ploeg houden."

Fraser denkt echter dat het niet alleen met kwaliteit te maken heeft. "We staan op een plek die wat spanning geeft. Ik kan nooit van mijn ploeg zeggen dat ze niet willen, maar vandaag hebben we wel ondermaats gepresteerd. Ik moet kritisch naar mezelf kijken en zij moeten ook kritisch naar zichzelf kijken."

Lees ook: Onrust bij Sparta: Van Stee na ruzie al dagen ziek thuis

Ook bestuurlijk is er veel onrust binnen Sparta Rotterdam. "De hele voorbereiding liep al heel lastig en dat is voor mij vervelend als trainer, want je wordt erop afgerekend. Voor de technisch directeur is het vervelend, want hij heeft heel erg zijn best gedaan en voor de algemeen directeur is het vervelend, want hij wil dat we net zo presteren als vorig seizoen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen