Bundesliga-record Freiburg en Flekken; deceptie 'Nederlands' Nice

5 december 2021, 19:18

SC Freiburg zette zondagavond een bijzonder resultaat neer op bezoek bij Borussia Mönchengladbach. De ploeg met 0-6, een score die al bij rust werd bereikt. Daarmee evenaarde de ploeg van Mark Flekken een Bundesliga-record dat stamde uit 1978.

De 0-6 was namelijk de grootste ruststand in de Duitse competitie sinds dat jaar. Uitgerekend Borussia Mönchengladbach zelf had dat record op zijn naam staan. De club stond destijds bij rust met 6-0 voor tegen Borussia Dortmund, in een wedstrijd die uiteindelijk in 12-0 zou eindigen. Zover kwam het vandaag niet; na de historische eerste helft werd er in het tweede bedrijf niet meer gescoord. 

Doelman Yann Sommer hoefde na rust zelfs helemaal niet meer in actie te komen. Dat gold ook voor Flekken, die in het eerste bedrijf nog wel goed was voor drie reddingen. Zo droeg hij bij aan de ruststand, zoals ook doelpuntenmakers Maximilian Eggestein, Kevin Schade, Philipp Lienhart, Nicolas Höfler, Lucas Höler en Nico Schlotterbeck deden. Zij hielpen Freiburg daarmee bovendien weer aan een zege na drie achtereenvolgende nederlagen. De ploeg is nu weer de nummer vier van de Bundesliga.

OGC Nice - RC Strasbourg 0-3

Minder succes was er voor de Nederlanders van OGC Nice. Pablo Rosario, Calvin Stengs en Justin Kluivert begonnen daar alle drie in de basis, maar konden een deceptie tegen RC Strasbourg niet voorkomen. De bezoekers, voor het duel nog de nummer elf van de Ligue 1, wonnen met 0-3. Voor Nice betekende dat alweer het derde puntverlies op rij. Naast PSG zijn Stade Rennais en mogelijk ook Olympique Marseille (nog een wedstrijd in te halen) nu ook even buiten bereik. Nice staat op plek vier, maar moet voorlopig vooral naar onder kijken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen