Excellente Zirkzee leidt Anderlecht naar cruciale plek vier

5 december 2021, 17:58

Anderlecht heeft zondagmiddag een benauwde zege geboekt op Zulte Waregem. De thuisploeg won met 3-2, maar mocht vooral Joshua Zirkzee en Lior Refaelov dankbaar zijn voor hun excellente optreden. Zirkzee was verantwoordelijk voor de eerste treffer van Anderlecht en bereidde later ook de derde goal voor.

Naast Zirkzee begon ook Wesley Hoedt in de basis bij Anderlecht. De verdediger vormde het centrale duo met Ajax-huurling Lisandro Magallán, maar binnen het halfuur moesten zij een tegentreffer incasseren. Zinho Gano maakte de openingstreffer, maar een ruime minuut later was het alweer gelijk door het doelpunt van Zirkzee.

Na rust maakte Refaelov zijn eerste treffer van de middag op aangeven van Michael Murillo, maar een ruim kwartier voor tijd maakte Zirkzee ook zijn tweede treffer mogelijk. Refaelov werkte de bal in de bovenhoek en niet veel later werd Zirkzee naar de kant gehaald door zijn trainer Vincent Kompany.

Ondanks dat Jelle Vossen de aansluitingstreffer nog produceerde, ging Anderlecht er met de zege vandoor. Met de drie punten op zak, staat het nu op de felbegeerde vierde plek. De bovenste vier ploegen in de Belgische Pro League spelen aan het einde namelijk om het kampioenschap in de play-offs. Het kan zondag echter nog achterhaald worden door KV Mechelen of Sporting Charleroi.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen