Ex-Eredivisionisten slachtoffer van bizarre comeback in Serie A

5 december 2021, 18:10

Ook zonder topaffiches leverde de Serie A zondagmiddag het nodige spektakel op. In de drie duels die op het programma stonden werden liefst zestien doelpunten gemaakt. De meest krankzinnige wedstrijd was ongetwijfeld die waarin Hellas Verona een 3-0 achterstand tegen Venezia FC wist om te buigen in een 3-4 overwinning.

Venezia, dat met eerste keeper Sergio Romero (AZ), invallers Dennis Johnsen (Ajax, sc Heerenveen, PEC Zwolle) en Tyronne Ebuehi (ADO Den Haag, FC Twente) en bankzitter Ridgeciano Haps (AZ, Feyenoord) de nodige oud-Eredivisionisten in de ploeg heeft, doet mee in de kelder van de Serie A. Opvallend was het daarom dat het tegen linkerrijtjeploeg Hellas Verona al binnen een halfuur op een 3-0 voorsprong stond.

Daarmee leek de wedstrijd al vroeg gespeeld, maar kort na rust bracht Thomas Henry de spanning terug in de wedstrijd. Hij was eerder goed voor een goal en een assist, maar werkte de bal nu achter zijn eigen doelman. De volgende schlemiel was verdediger Pietro Ceccaroni. Hij pakte rood en gaf een penalty weg, waaruit Gianluca Caprari de aansluitingstreffer maakte.

De held van de middag werd Giovanni Simeone, zoon van Atlético-trainer Diego. Hij was dit seizoen met negen treffers uit dertien wedstrijd al zeer van waarde voor zijn ploeg, maar voegde daar vandaag nog eens twee belangrijke treffers aan toe. Na zijn gelijkmaker in de 67e minuut maakte hij de bizarre comeback van Hellas Verona in minuut 85 compleet: 4-3.