Slot geeft duidelijkheid over afwezigheidsduur Bijlow en Trauner

Slot geeft duidelijkheid over afwezigheidsduur Bijlow en Trauner

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

5 december 2021 – Feyenoord speelt zondagmiddag een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard, maar moet het stellen zonder enkele basiskrachten. Zo is Justin Bijlow nog altijd niet teruggekeerd na een coronabesmetting en moet ook Gernot Trauner het duel aan zich voorbij laten gaan. Trainer Arne Slot licht de medische situatie van beide spelers toe.

Voor de camera van ESPN vertelt Slot dat de situatie van Bijlow nog altijd lastig is. "Van tevoren weet je eigenlijk al dat het niet gaat. Als je zoveel dagen niet meetraint en je komt zo kort op de wedstrijd terug en je hebt ook nog eens klachten, dan is dat eigenlijk hopen tegen beter weten in. Het ging nog niet. Hij heeft gisteren voor het eerst meegetraind, maar dat gaat nog altijd niet zonder klachten."

"De hoop is richting donderdag, maar anders wordt het zondag.'' Verder gaat hij ook in op de blessure van Trauner. "Toen hij uit de vorige wedstrijd kwam, had hij al wat klachten over zijn rechterbovenbeen. Gisteren heeft hij getraind, maar tijdens het inspelen van ballen, voelde hij dat hij er te veel last van had. Deze wedstrijd kwam dus te vroeg. Ik ga er niet vanuit dat dit iets langdurigs is."

Dit is al de derde wedstrijd waarin Feyenoord het moet stellen zonder zijn eerste doelman. Ofir Marciano staat nu onder de lat, terwijl Trauner in het centrum van de verdediging wordt vervangen door Lutsharel Geertruida. Geertruida was vorig seizoen nog een vaste waarde bij de Rotterdammers, maar moet het dit seizoen voornamelijk stellen met een plek op de reservebank.

gerelateerd