Compleet mis in België: 'fan' gooit vuurwerk in het uitvak

5 december 2021, 15:48

Het gaat momenteel flink mis in België na afloop bij de derby tussen Beerschot en FC Antwerp. Na een kleine zeventig minuten bij een 0-1 stand kwam er een 'fan' van Beerschot het veld op met een vuurpijl in zijn handen. Hij rende over het veld en gooide het brandende stuk vuurwerk in het vak met meegereisde uitfans. Ook na het duel ontspoorde de situatie nog. 

Een ongelofelijke trieste actie, waarna de dader meteen werd ingerekend door de agenten. Het duel werd na het incident nog wel uitgespeeld, maar Radja Nainggolan bleef de enige doelpuntenmaker in de wedstrijd (0-1). Na het laatste fluitsignaal werd het veld bestormd door enkele Beerschot-supporters. De politie moest ingrijpen en het liep behoorlijk uit de hand. 

Op het veld was het in blessuretijd overigens ook misgegaan, want de spelers gingen met elkaar op de vuist. Tom Pietermaat, Raphael Holzhauser en Jan van den Bergh werden op de bon geslingerd met een gele kaart. Het gedrag werd deels overgenomen door de fans, want het bleef lang onrustig in het stadion van Beerschot.

Lees ookVoorbeeld in België: amateursport én fans in stadion toegestaan

Na het duel was er namelijk ook Belgische ME nodig om de fans enigszins rustig te krijgen en van het veld te halen. Of er arrestaties zijn verricht, is niet bekend gemaakt. Wel is het ongekend triest wat er allemaal gebeurde rond de derby. Hoewel er ondanks de coronamaatregelen nog supporters in het stadion mochten zijn, is de kans groot dat ook dat ná het weekend niet langer het geval is. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen