Feyenoord start zonder Bijlow, Trauner en Alireza

Feyenoord start zonder Bijlow, Trauner en Alireza

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

5 december 2021 – Feyenoord moet het zondagmiddag tegen Fortuna Sittard nog altijd stellen zonder keeper Justin Bijlow. De doelman is herstellende van een coronabesmetting en zit nog niet bij de selectie. Dat geldt ook voor Gernot Trauner: hij heeft tegen Heracles Almelo vermoedelijk een (lichte) blessure opgelopen.  

Zeker is in elk geval dat de ervaren centrale verdediger niet zal spelen, want de Oostenrijker zit helemaal niet bij de wedstrijdselectie. Hij wordt vervangen door Lutsharel Geertruida, die met Marcos Senesi het centrum van de achterhoede vormt. Marcus Pedersen en Tyrell Malacia zijn weer zoals vertrouwd de backs in het elftal van Slot.

Het middenveld is ook ongewijzigd, maar Jens Toornstra keert wel weer terug in het elftal. Midweeks tegen Heracles Almelo kreeg de captain nog rust van Slot, omdat hij met lichte pijntjes kampt. Alireza Jahanbakhsh verving hem, maar de buitenspeler begint ditmaal weer op de bank. Dat geldt ook voor Cyriel Dessers, want Bryan Linssen en Luis Sinisterra completeren de Rotterdamse voorhoede. João Teixeira zit niet op de bank: hij is ziek.

In De Kuip ontmoeten twee teams elkaar die de punten om compleet andere redenen keihard nodig hebben. Feyenoord wil in de race blijven om de koppositie, Fortuna hoopt weg te komen uit de onderste regionen van de Eredivisie. Midweeks kwamen beide teams al in actie. Feyenoord won woensdag met 2-1 van Heracles Almelo, Fortuna Sittard verloor met dezelfde cijfers in Alkmaar van AZ.

Ostelling Feyenoord: Marciano; Pedersen, Geertruida, Senesi, Malacia; Aursnes, Til, Kökcü; Toornstra, Linssen, Sinisterra


gerelateerd