Almere City FC sprak met Steijn om opvolger Verbeek te worden

Almere City FC sprak met Steijn om opvolger Verbeek te worden

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

5 december 2021 – Almere City FC heeft twee gesprekken gevoerd met Maurice Steijn (48). De Eerste Divisie-club is hard op zoek naar een nieuwe trainer na het ontslag van Gertjan Verbeek. Hoewel Steijn niet de enige kandidaat is, behoort hij dus wel tot de serieuze opties van de ambitieuze vereniging.

Dat heeft Steijn zelf verteld in het tv-programma Goedemorgen Eredivisie op ESPN. "De gesprekken waren hartstikke goed", toonde de voormalig trainer van onder meer ADO Den Haag, VVV-Venlo en NAC Breda zich tevreden met de vorderingen. "Het waren twee duidelijke gesprekken. Zij hebben uiteengezet waar de club voor staat."

Steijn sprak met diverse mensen binnen Almere City FC. "Met leden van de Raad van commissarissen. De algemeen directeur en de technisch directeur. Zij gaan de tijd nemen om de juiste keuze te maken", zei Steijn, die weet dat hij niet de enige kandidaat is voor het trainerschap. "Er zijn meerdere kandidaten, maar het gevoel was goed van mijn kant. Het was helder en duidelijk."

Lees ookAlmere City zegt vertrouwen in Verbeek op en bevestigt ontslag

Verbeek werd ontslagen vanwege de slechte prestaties onder zijn leiding. Waar Almere City FC wilde meedoen om promotie, bungelt het juist onderaan het tweede niveau van Nederland. Door de 2-0 zege op FC Eindhoven afgelopen vrijdag is het elftal wel gestegen naar de zestiende plaats, maar uitzicht op de play-offs is er vooralsnog niet. Steijn was als laatste werkzaam bij NAC Breda, maar vertrok daar uiteindelijk onder de druk van de supporters. 

gerelateerd