Wijnaldum 'lichtpuntje' bij Paris Saint-Germain, Messi krijgt een 3

5 december 2021, 10:06

Georginio Wijnaldum (31) heeft een absolute crisis bij Paris Saint-Germain zaterdagavond ternauwernood voorkomen. De Nederlandse middenvelder viel in tegen RC Lens en zorgde in blessuretijd voor de gelijkmaker. Toch waren de Franse media niet bepaald mild in het oordeel over de ploeg van Mauricio Pochettino.

Van het Franse L'Équipe kreeg de blunderende Keylor Navas een vier, maar dat cijfer was er ook voor Lionel Messi, die de voorhoede vormde met Mauro Icardi (5) en Ángel Di Maria (5). Kylian Mbappé (hij kreeg rust) kwam als invaller binnen de lijnen en toonde zich duidelijk niet gelukkig. Na zijn assist op Wijnaldum, een hoge voorzet die binnengekopt werd, juichte de rappe aanvaller niet. Alleen Marco Verratti (6), Presnel Kimpembe (7) en Marquinhos (6) konden een voldoende bijschrijven van het Franse medium.

Het nieuwe gelijkspel leverde wel zeer pijnlijke cijfers op voor PSG, dat al wekenlang moeizaam wint of punten verspeelt in de Ligue 1. Van geen enkele ploeg uit de top-vijf werd gewonnen: de teller tegen Rennes (nederlaag), Marseille (gelijk), OGC Nice (gelijk) en dus RC Lens (gelijk) staat opgeteld op slechts drie van de maximaal haalbare twaalf punten. In verliespunten staat Marseille weliswaar tien punten achter, maar overtuigend doet PSG nog allerminst.

Lees ookBallon d'Or-winnaar Messi en Mbappé bikkelhard aangepakt

Le Parisien vond dat het spel van PSG wel een stuk beter werd na de invalbeurt van Mbappé en Wijnaldum. 'Zij zorgden voor de lichtpuntjes bij de ploeg van Pochettino en waren beiden betrokken bij de gelijkmaker.' ParisFans was overigens nog een stuk kritischer op de sterrenformatie; van die website kreeg Messi bijvoorbeeld slechts een 3 en Icardi een 3,5. Wijnaldum en Mbappé vielen pas twintig minuten voor tijd in en werden veelal niet beoordeeld met een cijfer. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen