Hoofdrollen voor Nederlanders op internationale velden

5 december 2021, 00:30   Bijgewerkt: 4 december 2021, 23:54

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 4 december.

Wijnaldum redt in blessuretijd punt voor PSG na flater Navas

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond in de Ligue 1 ternauwernood een nederlaag kunnen voorkomen. Georginio Wijnaldum redde in extremis een punt tegen RC Lens. De Nederlandse middenvelder kwam twintig minuten voor tijd binnen de lijnen en kopte in blessuretijd de 1-1 binnen.

Bas Dost grijpt opnieuw de spotlights bij Club Brugge

Club Brugge heeft zaterdagavond de achterstand op koploper Union Saint-Gilloise teruggebracht tot vier punten. Met drie Nederlanders in de basis won de regerend kampioen van België met 3-2 van RFC Seraing. Eén van hen, Bas Dost, greep de hoofdrol.

Dumfries toont zijn klasse en doet Mourinho pijn

Denzel Dumfries heeft zich van zijn beste kant laten zien bij Internazionale. De aanvallend ingestelde vleugelverdediger besliste de wedstrijd tegen AS Roma al in de eerste helft door de derde treffer op het scorebord te zetten. Het betekent dat de ploeg de druk weer heeft opgevoerd op Napoli, dat nog een wedstrijd tegoed heeft.

De Roon en Hateboer stunten: Napoli verliest koppositie

Marten de Roon en invaller Hans Hateboer hebben een knappe 2-3 zege geboekt op Napoli in een boeiende wedstrijd. Door de nederlaag van Dries Mertens en co is de ploeg de koppositie in de Serie A kwijtgeraakt aan AC Milan. Atalanta staat vierde, met vier punten minder dan de Milanese ploeg.

Van Bronckhorst blijft maar winnen met Rangers

Giovanni van Bronckhorst heeft ook zijn vierde wedstrijd als trainer van Rangers gewonnen. In het Ibrox Stadium werd zaterdagavond Dundee simpel opzij gezet: 3-0.

De Jong en Memphis krijgen kritiek: 'Bijdrage was nul'

Memphis Depay en Frenkie de Jong hebben weinig tot geen indruk kunnen maken op de Spaanse media. Waar de aanvaller in de basis begon, kwam de middenvelder na een uur spelen binnen de lijnen. De invaller kon zijn ploeg niet bij de hand nemen, waardoor FC Barcelona met 0-1 verloor van Real Betis.