Veerman alweer lichtpuntje in Heerenveense duisternis

4 december 2021, 22:52   Bijgewerkt: 4 december 2021, 23:44

Sc Heerenveen heeft zaterdagavond uitstekende zaken gedaan in de Eredivisie. Op bezoek bij Heracles Almelo won het met 0-1, door een late treffer van Joey Veerman. De middenvelder staat daarmee alweer op drie goals en zes assists, waarmee hij persoonlijk Heerenveen in de race op Europees voetbal houdt. Heerenveen klimt zodoende naar de achtste plek in de competitie, terwijl Heracles steeds zenuwachtiger wordt van de naderende ploegen onder ze. 

De zorgen bij Heracles Almelo zijn de afgelopen weken flink toegenomen. De Almeloërs stonden slechts vier punten boven de degradatiestreep, maar nog veel belangrijker: het zag twee van de drie topscorers wegvallen. Rai Vloet komt voorlopig niet in actie omdat hij betrokken was bij een dodelijk auto-ongeluk, terwijl Ismaïl Azzaoui woensdag tegen Feyenoord voor de derde keer in vijf jaar zijn kruisband afscheurde.

In de poging om het bloedvatenstelsel eens flink te dotteren, schoot de eerste prop al binnen een minuut voorbij. Heracles hield namelijk een openhuisfeest in het centrum van de verdediging en liet Rami Kaib zo doorlopen. De linksback liep op de doelman af, maar leek zich toch niet helemaal thuis te voelen in het Almelose en legde de bal (verkeerd) af. Daarmee hielp hij een enorme mogelijkheid om de score al vroeg te openen om zeep.

Net toen de dopaminekraan een beetje leek te zijn dichtgedraaid, kreeg Henk Veerman voor rust dé kans om een einde te maken aan een reeks van zeven wedstrijden zonder doelpunt, maar van dichtbij kreeg hij de bal er niet in. Na een uitstekende seizoensopener met vijf treffers in zeven wedstrijden loopt de lange Volendammer er inmiddels bij als een vakkenvuller die net een doos wijn van zijn kar heeft laten kukelen. Kansen krijgt hij nog steeds in overvloed, maar het chagrijn over zijn eigen invulling daarvan is groot.

Na rust was Laursen wederom dicht bij een doelpunt, maar nu stond de lat een treffer in de weg. Op Robben-achtige wijze trok hij naar binnen voor het schot, het mocht alleen niet baten. Niet alleen Laursen trachtte zijn grote voorbeeld te imiteren, maar Henk Veerman bracht nog een fraaie ode aan Zlatan Ibrahimovic. Zijn meer dan briljante steekpass werd echter onschadelijk gemaakt door een uitmuntende alles-of-niets-tackle van Marco Rente.

Door de zege kan Heerenveen eindelijk weer eens rustig naar boven kijken. Het won slechts één van de laatste zes Eredivisieduels, maar klimt op uit het dal. Het doel blijft nog altijd het behalen van de play-offs en daar is het nog één plek van verwijderd. Voor Heracles is het juist het doel om de play-offs te vermijden, maar het gat met nummer zestien Sparta is slechts vier punten. Sparta speelt zondag tegen AZ.

Opstellingen en beoordelingen*

Heracles Almelo: Janis Blaswich 5; Noah Fadiga 6,5, Marco Rente 5, Mats Knoester 4,5, Fabio Quagliata 5,5 (84. Ruben Roosken -); Delano Burgzorg 6 (91. Mohamed Amissi -), Luca de la Torre 6, Lucas Schoofs 5,5, Nikolai Laursen 6,5; Sinan Bakis 4 (84. Elias Sierra -), Kaj Sierhuis 4 (73. Adrian Szöke -).

Heerenveen: Xavier Mous 6; Rami Kaib 5,5, Nick Bakker 6, Sven van Beek 6, Milan van Ewijk 6,5; Tibor Halilovic 6 (75. Siem de Jong -), Joey Veerman 6,5, Nikolas Madsen 5,5; Anthony Musaba 6 (75. Benjamin Nygren -), Henk Veerman 4, Filip Stevanovic 6 (67. Rami Al Hajj 6).

Man of the match: Joey Veerman

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen