De Roon en Hateboer stunten: Napoli verliest koppositie

4 december 2021, 22:37

Marten de Roon en invaller Hans Hateboer hebben een knappe 2-3 zege geboekt op Napoli in een boeiende wedstrijd. Door de nederlaag van Dries Mertens en co is de ploeg de koppositie in de Serie A kwijtgeraakt aan AC Milan. Atalanta staat vierde, met vier punten minder dan de Milanese ploeg.

Na zeven minuten was het al duidelijk dat het een loodzware avond zou worden voor de ploeg uit Napels, die voorafgaand aan deze speelronde koploper was in de Serie A. De eerste treffer van de wedstrijd kwam op naam van Ruslan Malinovsky, die de bal tegen het net volleerde. De VAR zag een overtreding voorafgaand aan de goal, maar de scheidsrechter niet. Daardoor moest Napoli in de achtervolging. Dat lukte in de veertigste minuut via Piotr Zielinski, die een rebound scoorde.

Het leek het begin van het einde voor Atalanta toen Dries Mertens kort na rust de Napolitanen op voorsprong schoot, maar niets bleek minder waar te zijn. Na vijftig minuten was Duvan Zapata al dicht bij de gelijkmaker met een kopbal op de paal. Tien minuten later wilde de uitploeg een strafschop na een handsbal van Mario Rui. Dat ging niet door na ingrijpen van de VAR. Er was namelijk voorafgaand aan dat moment een overtreding gemaakt door een speler van Bergamo, waardoor het geloof in een goed resultaat verder leek weg te zakken.

In minuut 66 kreeg Atalanta een boost toen Merih Demiral de 2-2 maakte. Remo Freuler zorgde vijf minuten later zelfs voor de derde treffer van de bezoekers. Daar bleef het uiteindelijk bij, ondanks een slotoffensief van Napoli. Echt gevaarlijk kon de ploeg in alle haast niet meer worden, waardoor De Roon en Hateboer met een mooie overwinning van het veld stapten.