Luxeprobleem voor Schmidt: "Of ze blijven staan, bepalen ze zelf"

Luxeprobleem voor Schmidt: "Of ze blijven staan, bepalen ze zelf"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

4 december 2021 – Een perfecte wedstrijd voor PSV-trainer Roger Schmidt: hij zag zijn ploeg met 4-1 winnen van FC Utrecht en meerdere spelers terugkeren na een blessure. Zo mochten Cody Gakpo, Noni Madueke en Jordan Teze eindelijk weer eens minuten maken. Het betekent dat de oefenmeester weer een aantal serieuze keuzes moet maken de komende weken.

Door de afwezigheid van meerdere spelers zag Schmidt de reserves verrassend goed presteren de afgelopen weken. Armindo Bruma, Carlos Vinícius, Ritsu Doan en Erick Gutierrez hebben het goed gedaan, erkent de trainer bij ESPN. Maar hij waarschuwt ze meteen: het geeft geen enkele garantie de komende weken. "Of ze blijven staan, bepalen ze zelf. Ik oordeel op wat ik in de wedstrijden zie. Als ik denk dat zij de kans op overwinningen groter maken, dan stel ik ze op."

Ondanks dat die spelers het goed hebben gedaan, is hij blij met de terugkeer van de sterkhouders. "Het is mooi dat ze minuten konden maken, om het vertrouwen en de vorm op te bouwen, want we hebben nog vijf hele belangrijke wedstrijden te gaan in dit kalenderjaar", aldus Schmidt, die deze wedstrijd niet kon beschikken over Davy Pröpper en Mario Götze. "Helaas waren ze er nog niet bij, hopelijk zijn zij ook snel weer terug."

Olivier Boscagli
Schmidt richtte zich na de wedstrijd speciaal tot Olivier Boscagli, die de wedstrijd begon als verdediger maar het duel eindigde op het middenveld. "We hadden wat problemen met de pressing en onze spelers voorin waren niet zo vers. Cody Gakpo had het bij zijn eerste basisplaats moeilijk, dus het was een goede switch om met drie middenvelders te gaan spelen. We konden zo meer ballen winnen en via counters toeslaan. Soms is Boscagli goed in de defensie, nu was hij belangrijk op het middenveld", aldus de oefenmeester, die vindt dat de Fransman zich goed ontwikkeld heeft afgelopen seizoen.

"Ik ben heel blij met hem. Hij is compleet. Verdediger is hij sterk, maar ook aan de bal is hij goed. Hij speelt de bal graag naar voren. Dat kan hij als verdediger of als middenvelder doen. Het is wel duidelijk dat hij als middenvelder beslissender kan zijn, omdat de bal dan verder vooruit is", aldus Schmidt, die blij was met de driepunter. De trainer noemde het vooraf een moeilijke wedstrijd. "Halverwege hebben we onze tactiek een beetje aangepast, waardoor we de wedstrijd konden controleren. Dat we dan scoren op de juiste momenten, maakt het een stuk makkelijker."

Scoort Dessers vanavond minimaal twee keer?
Win bijna 20x je inzet via Jacks.nl.

Wint Feyenoord vanavond via Strafschoppen?
Win bijna 13x je inzet via Jacks.nl.
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Reacties

gerelateerd