Real Madrid geniet dubbel van Atlético-nederlaag

4 december 2021, 20:31

Een teleurstellend resultaat voor Atlético Madrid tegen laagvlieger Real Mallorca: 1-2. De regerend landskampioen heeft daardoor voor de tweede keer dit seizoen een wedstrijd zonder punten beëindigd. De uitslag zal met groot gejuich zijn ontvangen aan de andere kant van Madrid, aangezien Real de voorsprong verstevigd heeft.

De eerste goal viel pas in de zeventigste minuut. Dat het zolang duurde voor de bal in het netje lag, mocht Matheus Cunha van de Madrileense club zichzelf aanrekenen. Al in de vijfde minuut kon hij de bal ongedekt inschieten vanaf de rand van het zestienmetergebied, maar zijn inzet ging net langs de verkeerde kant van de paal. Het bleek het begin van een moeizame openingsfase, want na tien minuten moest Stefan Savic het veld verlaten met een blessure. Mallorca hoopte gevaarlijk te worden in de omschakeling, waardoor de thuisploeg veelvuldig de bal had. Daar deden de mannen van Diego Simeone in de eerste helft te weinig mee.

Na 28 minuten kwam de ploeg met de schrik vrij toen Abdon Prats de bal richting de goal vuurde. Zijn inzet ging echter net over de goal van Jan Oblak heen, die zich een paar minuten later alsnog kon onderscheiden na een goede inzet van Kang-In Lee. In de tweede helft bleven beide ploegen loeren op een kans en ook beide ploegen wisten de bal tegen de touwen te werken. Cunha, die dus in de eerste minuten een grote kans miste, was twintig minuten voor tijd wel trefzeker na een goede pass van Angel Correa. Maar lang kon de ploeg niet genieten van die voorsprong: tien minuten later stond de 1-1 op het scorebord door een doelpunt van Franco Russo.

Takefusa Kubo, die gehuurd wordt van Real Madrid, dompelde Atlético helemaal in rouw met de 1-2 in de blessuretijd na een prachtige individuele actie. Door het puntverlies van de topclub is het gat met stadsgenoot en rivaal Real Madrid na vijftien wedstrijden opgelopen tot zes punten. Met dertig punten bezet de ploeg momenteel de derde plaats op de ranglijst. Sevilla staat tweede met een punt meer. Mallorca klimt door de onverwachte driepunter naar plek twaalf. Na zestien duels heeft de eilandclub negentien punten bij elkaar gespeeld.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!