Manchester City grijpt de macht bij rentree De Bruyne

Manchester City grijpt de macht bij rentree De Bruyne

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

4 december 2021 – Manchester City heeft de macht gegrepen in de Premier League. De ploeg van trainer Pep Guardiola won zaterdagavond in een eenzijdige wedstrijd met 1-3 van Watford. Daarmee profiteerden The Citizens optimaal van de nederlaag die Chelsea eerder op de dag leed tegen West Ham United.

City wist dat het aan kop zou komen als het de wedstrijd tegen Watford zou omzetten in winst. Dat de bezoekers geen fout zouden maken op Vicarage Road, was eigenlijk vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk. City schoot uit de startblokken en kwam al na drie minuten op voorsprong via Raheem Sterling, die vrijstaand de 0-1 binnenkopte.

De bezoekers gaven de bliksemstart een passend vervolg met een spervuur aan kansen, maar met meer geluk dan wijsheid hield Watford het doel een tijdje droog. Na een halfuur moest de thuisploeg alsnog de 0-2 toestaan. Een schot van Ilkay Gündogan werd nog gekeerd, maar in de rebound sloeg Bernardo Silva toe.

Het was niet het laatste doelpunt van de Portugese aanvaller. Halverwege de tweede helft zette hij de 3-0 p het scorebord door de bal fraai in de verre kruising te krijgen. De avond kreeg voor City vervolgens nog extra glans door de rentree van Kevin De Bruyne, die door een coronabesmetting een tijdje niet inzetbaar is. Als invaller kreeg hij ruim twintig minuten speeltijd.

Cucho Hernández maakte een kwartier voor tijd nog de 1-3, maar meer zat er niet in voor de thuisploeg. City mag zich na de zege op Watford de koploper van de Engelse competitie noemen. De ploeg uit Manchester heeft één punt meer dan Liverpool en twee meer dan Chelsea.

gerelateerd