Dumfries toont zijn klasse en doet Mourinho pijn

4 december 2021, 20:01

Denzel Dumfries heeft zich van zijn beste kant laten zien bij Internazionale. De aanvallend ingestelde vleugelverdediger besliste de wedstrijd tegen AS Roma al in de eerste helft door de derde treffer op het scorebord te zetten. Het betekent dat de ploeg de druk weer heeft opgevoerd op Napoli, dat nog een wedstrijd tegoed heeft. 

Voor Dumfries kon juichen waren zijn ploeggenoten Hakan Çalhanoglu en en Edin Dzeko al op het scorebord verschenen. Dat gebeurde binnen het half uur, waardoor de wedstrijd al vrij snel gespeeld leek. Vooral de eerste goal van de Turkse spelmaker was fraai: hij krulde een corner rechtstreeks in de goal na een kwartier spelen. Tien minuten later scoorde de Bosniër met een mooi geplaatst schot in het dak van de goal.

Toen de Nederlandse verdediger in minuut veertig de derde goal maakte, was ook de laatste hoop weg bij de Romeinen, die in de gehele wedstrijd slechts tot één serieuze doelpoging kwamen. In minuut tachtig wilde de ploeg nog wel een strafschop toen Nicolo Zaniolo naar de grond ging, maar de bal ging niet op de stip voor de manschappen van Mourinho. Rick Karsdorp was overigens niet van de partij bij de ploeg uit de hoofdstad wegens een schorsing. 

Door de overwinning staat Inter op een tweede plaats met 37 punten uit zestien wedstrijd. Een punt minder dan stadsgenoot en rivaal AC Milan, dat eerder op de dag al wist te winnen. Napoli kan de koppositie later op de avond weer overnemen als er wordt gewonnen van Atalanta Bergamo. AS Roma staat momenteel nog vijfde, maar kan door de nederlaag nog zakken naar de achtste plaats op de ranglijst. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen