Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Tomasson zet zichzelf in de schijnwerper met titel: "Risico is er"

Tomasson zet zichzelf in de schijnwerper met titel: "Risico is er"

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

4 december 2021 – Jon Dahl Tomasson lijkt zichzelf een goede dienst bewezen te hebben met de tweede landstitel van Malmö op rij. Zaterdag zag hij zijn ploeg doelpuntloos gelijkspelen tegen Halmstads BK, waardoor niemand inmiddels meer over de club heen kan op de ranglijst. Door de titel heeft de oefenmeester een mooie statistiek op zijn naam staan: hij is de eerste trainer in achttien jaar tijd die twee landstitels op rij pakt. Het zorgt voor interesse uit het buitenland.

Vorig seizoen pakte de ploeg 60 punten, nu één punt minder. Het was tot de laatste speelronde spannend deze keer. Bij een nederlaag kon AIK er namelijk nog met de prijs vandoor gaan. "Ik was enorm nerveus. We hebben niet goed gespeeld, dus natuurlijk werd ik daar nerveus van. Het is altijd moeilijk om het goud opnieuw te winnen, maar de jongens wilden zó graag. Ze wilden het doen voor de fans en voor iedereen die zich met deze club bezighoudt", vertelt Tomassen voor de microfoon van Malmö TV.

Door de zege lijkt Tomasson zichzelf een goede dienst bewezen te hebben: meerdere club willen de trainer oppikken. Directeur Daniel Andersson weet dat de oefenmeester voor een nieuw avontuur kan kiezen. "We zijn ongelooflijk blij met Jon. Het is beter uitgepakt dan we durfden te hopen. Het startpunt is natuurlijk dat hij blijft. Maar er zijn geen garanties in de voetballerij", aldus de bestuurder, die bijval krijg van aanvoerder Anders Christiansen: "Hij is waarschijnlijk interessant voor andere clubs, zo eerlijk moeten we zijn. Dat risico is er na zulke successen."

Tomasson startte zijn trainerscarrière bij Excelsior, waar hij na een rol als assistent doorschoof als einverantwoordelijke. Na een mislukte periode bij Roda JC, met een degradatie uit de Eredivisie, besloot de trainer om eerst weer als assistent te gaan werken bij Vitesse en de nationale ploeg van Denemarken. Vorig seizoen besloot hij het weer te gaan proberen. Dat bleek niet alleen voor hemzelf, maar ook voor Malmö een schot in de roos te zijn. Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd