Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

PSV in tegenstelling tot Ajax en Feyenoord wel langs FC Utrecht

PSV in tegenstelling tot Ajax en Feyenoord wel langs FC Utrecht

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

4 december 2021 – Wat Ajax en Feyenoord niet lukte, is PSV zaterdagmiddag in eigen stadion wel gelukt: winnen van FC Utrecht. Het team van Roger Schmidt vreesde na een vroege treffer van Mike van der Hoorn voor het scenario dat Ajax en Feyenoord al doormaakte, maar PSV rechtte de rug en won alsnog overtuigend met 4-1. Eén van de doelpuntenmakers was Cody Gakpo, die net als Noni Madueke en Jordan Teze terugkeerde in het elftal.

Utrecht versloeg in augustus Feyenoord met 3-1 en won begin oktober op bezoek bij Ajax met 0-1. Daarmee was het hard op weg om de traditionele top drie in een seizoen te verslaan. In Eindhoven wachtte echter de grootste uitdaging, want daar had Utrecht (buiten de beker om gezien) sinds 1980 niet meer gewonnen. Sterker nog, PSV was in de laatste 24 edities de sterkste in het eigen Philips Stadion.

En wie de thuis- en uitvorm van beide teams erbij pakt, moest ook concluderen dat PSV de grote favoriet was. Na de knappe zege in Amsterdam verloor Utrecht alle drie de uitwedstrijden en PSV pakte in de afgelopen vier thuiswedstrijden telkens de punten. PEC Zwolle, Sparta, FC Twente en Vitesse keerden met lege handen huiswaarts. Desondanks stonden PSV en Utrecht op plek drie en vier, met een gat van vijf punten dat het verschil vormde.

Op het veld lagen de verhoudingen ook dicht bij elkaar. Gedurende de eerste helft was FC Utrecht absoluut niet bang om het initiatief te grijpen, terwijl PSV zich ook niet onbetuigd liet. Utrecht vond de vrije man zo nu en dan er simpel, en al helemaal bij een corner. Nadat Anastasios Douvikas naast schoot, waarbij André Ramalho de bal waarschijnlijk nog toucheerde, kopte Van der Hoorn snoeihard raak uit de hoekschop. Carlos Vinícius liet de verdediger van Utrecht daar veel te vrij.

Zo kon Utrecht de mierzoete geur van een overwinning in Eindhoven na een kwartier al een beetje ruiken, maar toch ging het team van René Hake met een achterstand de rust in. Gakpo, die er eindelijk weer bij was aan de zijde van PSV, verraste Utrecht-keeper Maarten Paes met een hard schot in de korte hoek. Zeven minuten later ging Paes bij de tweede treffer van PSV ook niet vrijuit: hij sloeg een corner maar half weg en Ramalho profiteerde bij de tweede paal. Een flinke teleurstelling voor de Domstedelingen, die het in de slotminuten van de eerste helft niet ontbeerden aan geluk. Armindo Bruma trof de paal en Vinicíus raakte de lat.

Geluk is een keer op, en voor Utrecht was dat al snel in de tweede helft het geval. De Japanner Ritsu Doan vergrootte de voorsprong van PSV namelijk naar een marge van twee. Eerst hield Paes hem met een sterke reflex nog van scoren af, maar de volgende kans was wel raak voor de aanvaller. Met een verdekt schot in de korte hoek zette Doan de 3-1 op het scorebord. Omdat Érick Gutíerrez zich een beetje in de baan van het schot bevond en buitenspel stond, moest scheidsrechter Danny Makkelie nog even de beelden bekijken. Hij besloot de goal gewoon goed te keuren, de protesten van Paes waren tevergeefs.

De 3-1 van Doan was de opmaat naar de elfde overwinning van dit seizoen voor PSV. De thuisploeg was in de tweede helft een stuk sterker dan Utrecht en kwam nog verdiend op 4-1. Invaller Yorbe Vertessen trok voor vanaf rechts, waarna de bal bleef liggen voor Phillipp Mwene. De rechtsback hoefde alleen maar zijn voet er tegenaan te zetten. Dat was wel aan Mwene besteed, waardoor hij de wedstrijd definitief besliste.

Zo stond het na zeventig minuten 4-1 en wist PSV dat de drie punten in de tas waren. Maar dat niet alleen: de zege smaakte extra lekker omdat Gakpo en later ook Madueke en Teze hun rentree maakten. Met het Europa League-duel met Real Sociedad voor de boeg komende donderdag was dat een fijne bijvangst. Utrecht verloor dus voor de vierde keer op rij buitenshuis en kan zich volgende week revancheren in de Galgenwaard revancheren tegen Go Ahead Eagles.

Opstellingen en beoordelingen*
PSV
: Joël Drommel 5.5, Phillipp Mwene 6 (74. Jordan Teze -), André Ramalho 7, Olivier Boscagli 6.5, Mauro Júnior 6.5, Ibrahim Sangaré 6, Érick Gutíerrez 5 (86. Marco van Ginkel -), Ritsu Doan 8, Cody Gakpo 7.5 (67. Yorbe Vertessen 5.5), Carlos Vinícius 4.5 (46. Armando Obispo 6.5), Armindo Bruma 6 (74. Noni Madueke -).

FC Utrecht: Maarten Paes 4, Hidde ter Avest 5, Mike van der Hoorn 6.5 (74. Willem Janssen -), Mark van der Maarel 6, Arthur Zagre 6 (67. Django Warmerdam 5), Adam Maher 5.5, Quinten Timber 5.5, Simon Gustafson 5 (74. Joris van Overeem -), Bart Ramselaar 5, Remco Balk 4.5 (67. Adrián Dalmau 5), Anastasios Douvikas 5.

Man of the match: Ritsu Doan

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling. Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd