Flets Barcelona lijdt eerste nederlaag onder Xavi

4 december 2021, 18:18   Bijgewerkt: 6 december 2021, 14:31

FC Barcelona heeft zaterdag de eerste nederlaag onder Xavi geleden. In Camp Nou was Real Betis met 0-1 te sterk voor de Catalanen. Barça was zonder te overtuigen bijna de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar kwam niet tot scoren en kreeg vlak voor tijd het deksel op de neus.

Barça begon de wedstrijd tegen Real Betis zonder Frenkie de Jong in de basis. De 24-jarige middenvelder kreeg vermoedelijk rust met het oog op de cruciale wedstrijd tegen Bayern München van komende woensdag. Barça moet in Duitsland waarschijnlijk winnen om te overwinteren in de Champions League.

Zonder De Jong was het Barcelona dat vanaf het eerste fluitsignaal de wedstrijd dicteerde. De thuisploeg kreeg via Coutinho de eerste kans van de wedstrijd, maar doelman Rui Silva hield de Braziliaan van scoren af. Heel veel meer grote kansen kreeg Barça in het eerste bedrijf niet. Een domper voor de Catalanen was het uitvallen van Gavi met een hoofdblessure.

Het was Real Betis dat na een uur op voorsprong dacht te komen via Aitor Ruibal. Het doelpunt van de Spaanse aanvaller werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. De waarschuwing van de bezoekers werd beantwoord door een dubbele wissel van Xavi. Het inbrengen van De Jong en Ousmane Dembélé gaf de thuisploeg nieuw elan. Laatstgenoemde onderscheidde zich met enkele gevaarlijke schoten.

Waar de pogingen van de Franse aanvaller geen doelpunt opleverden, sloeg Real Betis aan de andere kant wel toe. Juanmi werd in het strafschopgebied vrijgespeeld en schoot de bal achter Marc-André ter Stegen. Met het inbrengen van Luuk de Jong hoopte Xavi het tij nog te keren, maar kansen om de 1-1 te maken kreeg Barça niet meer.

Zo kent Barcelona een slechte generale voor het duel met Bayern München van komende week. In de Spaanse competitie blijven de Catalanen steken op de zevende plaats met een achterstand van liefst dertien punten op koploper Real Madrid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen