Rampzalige start breekt Wolfsburg op; Schick scoort vier keer

4 december 2021, 17:23

VfL Wolfsburg heeft voor de derde opeenvolgende keer puntenverlies geleden in de Bundesliga. De club van Wout Weghorst en Micky van de Ven kwam op bezoek bij FSV Mainz 05 een dramatische start niet te boven. Bayer Leverkusen verstevigde de positie in de subtop door met duidelijke cijfers Greuther Fürth te verslaan.

FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg 4-0

Zelden zal Wolfsburg zo slecht aan een wedstrijd zijn gestart als deze zaterdag. Binnen vier minuten keek de club die eind oktober afscheid nam van Mark van Bommel al tegen een 2-0 achterstand aan. Jonathan Burkardt knalde vlak na de aftrap het openingsdoelpunt tegen de touwen en kort daarna verdubbelde Anton Stach de marge.

Wolfsburg mocht van geluk spreken dat het in de openingsfase niet ook een derde doelpunt tegen kreeg. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwamen de bezoekers wat beter in het spel. De aansluitingstreffer - laat staan de gelijkmaker -  zat er echter niet in voor de ploeg die wordt getraind door Florian Kohfeldt. Vlak voor tijd werd het zelfs nog 43-0 door een eigen doelpunt van Maxence Lacroix. Weghorst stond van het eerste tot het laatste fluitsignaal op het veld, Van de Ven hield de hele wedstrijd de bank warm.

Bayer Leverkusen - Greuther Fürth 7-1

Met Jeremie Frimpong in de basis kende Bayer Leverkusen een simpele middag tegen Greuther Fürth. Amine Adil, Edmond Tapsoba, Piero Hincapié en Patrik Schick (vier keer) bezorgden hun club een 5-1 zege. Leverkusen heeft met de ruime overwinning de derde plaats steviger in handen genomen. Voor Greuther Fürth, de club van Jetro Willems, wordt het een heel lang seizoen. De promovendus veroverde tot nu toe nog maar één punt en staat stijf onderaan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen