'RB Leipzig zet Ten Hag én Schmidt op shortlist'

'RB Leipzig zet Ten Hag én Schmidt op shortlist'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

4 december 2021 – Jesse Marsch lijkt zijn langste tijd als trainer van RB Leipzig te hebben gehad. Duitse media weten het zeker: de 48-jarige Amerikaanse trainer wordt op korte termijn op straat gezet. Op de achtergrond werkt Leipzig al aan de opvolging van Marsch. Volgens onder meer Sportbuzzer zijn onder anderen Erik ten Hag en Roger Schmidt op de shortlist gezet.

Het is nog maar de vraag of de trainers van Ajax en PSV openstaan voor een overstap naar Leipzig. Ten Hag vertelde in de zaterdageditie van het Algemeen Dagblad dat hij een avontuur in het buitenland weliswaar ziet zitten. maar het seizoen lijkt hij gewoon bij Ajax af te maken. Schmidt werd afgelopen zomer met diverse Duitse clubs in verband gebracht, maar bleef gewoon in Eindhoven.

Naast Ten Hag en Schmidt staan ook Edin Terzic, Domenico Tedesco, Zsolt Löw op het lijstje van Leipzig. Voor Marsch lijkt het avontuur bij de Duitse club in elk geval voorbij. De Amerikaan die afgelopen zomer Julian Nagelsmann opvolgde, heeft de hoge verwachtingen geen moment kunnen waarmaken, De laatste drie competitiewedstrijden werden verloren, waardoor Leipzig is afgezakt naar de elfde plaats.

Afgelopen vrijdag ging Leipzig nog met 2-1 onderuit tegen Union Berlin. Taiwo Awoniyi en Timo Baumgartl, twee voormalig Eredivisie-spelers, waren trefzeker namens de club uit de Duitse hoofdstad. Brian Brobbey, die mondjesmaat aan spelen toekomt in Oost-Duitsland, kreeg als invaller iets meer dan tien minuten speeltijd.

gerelateerd