Sporting waarschuwt Ajax met indrukwekkende zege op Benfica

4 december 2021, 00:17

Sporting Portugal heeft Ajax een fikse waarschuwing gegeven in aanloop naar de Champions League-ontmoeting van komende dinsdagavond. De Portugese topclub won vrijdagavond op bezoek bij Benfica met 1-3, waarbij de ploeg van Ruben Amorim erg veel indruk maakte. Door de zege staat Sporting weer gedeeld bovenaan de Primeira Liga met FC Porto.

De ploeg van Erik ten Hag is daarmee gewaarschuwd, want de knappe overwinning bij Benfica was de twaalfde (!) officiële overwinning op rij voor Sporting Portugal, dat na de 1-5 nederlaag tegen Ajax alleen bij Borussia Dortmund (1-0) punten verspeelde en verder alle (!) wedstrijden won. Besiktas (4-0 & 1-4) en Borussia Dortmund (3-1) werden bijvoorbeeld overtuigend verslagen en in Portugal dateert het laatste puntverlies alweer van eind september, toen het remiseerde met FC Porto, dat vrijdagavond won van Portimonense (0-3). Sowieso is de opponent van de Amsterdammers nog ongeslagen in eigen land. 

Daarmee maakt Sporting ongeveer dezelfde grootse indruk als Ajax in Nederland, want naast de drie doelpunten die het maakte bij nummer drie Benfica – dat goede papieren heeft om FC Barcelona uit de Champions League te knikkeren –, werd er ook nog een treffer van Paulinho afgekeurd vanwege buitenspel. Dat was in de eerste helft na het openingsdoelpunt van Pablo Sarabia, maar in het tweede bedrijf kwam de Braziliaan na een heerlijke pass van Matheus Nunes alsnog op het scoreformulier. Niet veel later tekende de Braziliaanse middenvelder zelf voor de derde treffer namens Sporting, dat in het tweede bedrijf nog wel de nodige kansen én uiteindelijk een treffer tegen kreeg. 

Lees ookSensatie: Sporting schakelt Borussia Dortmund uit

Benfica was namelijk via Darwin Núñez (over en een afgekeurde goal vlak voor tijd), Jan Vertonghen (naast), João Mário (redding) en Rafa Silva (lat) ook meermaals dicht bij een treffer, die pas diep in de zeven minuten blessuretijd via Pizzi ook nog daadwerkelijk viel. Sporting Portugal dus niet de nul, maar staat wel pas op vijf tegengoals in de Primeira Liga: dat is weliswaar meer dan Ajax, maar wel de minste van heel Portugal. Daarmee is de formatie van Ten Hag gewaarschuwd, al kan de eerste plek in Groep C in het miljardenbal de Amsterdammers niet meer ontgaan. Wel staat er dinsdag nog de eer, coëfficiëntenpunten en geld op het spel in de Johan Cruijf Arena. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen