Forse kritiek op Groningen-keeper: "Sergio Padt is tien keer beter"

Forse kritiek op Groningen-keeper: "Sergio Padt is tien keer beter"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

3 december 2021 – FC Groningen-trainer Danny Buijs was zeer kritisch na het optreden van zijn elftal tegen PEC Zwolle. Vergelijkbaar met enkele weken geleden tegen RKC Waalwijk was het veldspel van de noordelingen ook vrijdagavond onvoldoende, al leverde het opnieuw een punt op. Toch was de coach maar weinig tevreden en was hij ook kritisch op keeper Peter Leeuwenburgh.

De doelverdediger liet vorige week ook al een treffer van grote afstand, toen van Mats Seuntjens, in het doel vliegen. Ditmaal was het een minder duidelijke fout, maar was het ook niet overtuigend wat hij liet zien. "Dat afstandsschot mag er niet in op dit niveau", oordeelde Buijs tegenover Voetbal International, "hoewel er ook iets meer druk op de bal had kunnen zijn."

Sowieso was FC Groningen in de eerste helft ontzettend zwak en was hekkensluiter PEC Zwolle de beste ploeg op het veld in het hoge noorden. "Aan de bal en verdedigend vond ik het heel zwak", was Buijs eerlijk. "De conclusie is dat ik teleurgesteld ben. Ik koos voor een ploeg met veel voetballers erin, maar kwam er niet uit. Dat geeft weer stof tot nadenken."

Lees ookBuijs hoort geruchten over opvolger: "Dat fatsoen verdien ik wel"

Leeuwenburgh zelf gaf tegenover ESPN toe dat hij niet helemaal vrijuit ging bij het openingsdoelpunt, al was het ook geen duidelijke fout. "Van beide een beetje", zei de goalie. "Het was van redelijk grote afstand, maar er zat een aardige zwabber in de bal. De bal draait aardig weg, daalt vrij laat. Maar van die afstand heb je het idee dat je meer kunt doen. Het is geen hele grote fout, maar ik heb wel het gevoel dat er meer uit te halen valt."

In de ogen van de sluitpost was de tegengoal van vorige week door Seuntjens een veel duidelijkere fout. Tegenover het Dagblad van het Noorden was de kritiek van analist Jan van Dijk – voormalig coach van de plaatselijke FC – niet mals. "Die goal van Zwolle moet hij gewoon hebben. Er zit wel een zwabber in, maar toch moet 'ie hem hebben", vond Van Dijk. Zijn voorganger heeft hij in elk geval nog niet doen vergeten. "Sergio Padt is tien keer beter. Groningen is daar flink op achteruitgegaan."

Reacties

gerelateerd