"AZ-trainer Pascal Jansen staat onder druk in Alkmaar"

"AZ-trainer Pascal Jansen staat onder druk in Alkmaar"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

3 december 2021 – Staat AZ-trainer Pascal Jansen (48) onder druk? De oefenmeester maakt een behoorlijk moeilijk seizoen door bij de Eredivisieclub, mede omdat de club afgelopen zomer een flink aantal sterkhouders verkocht. Inmiddels zou er intern kritiek gekomen zijn op het functioneren van de oefenmeester. 

Volgens Johan Derksen staat Jansen momenteel enigszins onder druk in Alkmaar. Het veldspel en de huidige achtste plaats zorgen ervoor dat er intern kritiek is op de coach, die door de clubleiding naar voren geschoven werd na het ontslag van Arne Slot. Afgelopen donderdag werd na drie duels zonder Eredivisie-zege met pijn en moeite gewonnen van Fortuna Sittard (2-1), maar het voetbal is nog niet groots.

Derksen vertelde vrijdagavond in Veronica Inside dat hij heeft gehoord dat Jansen onder druk zou staan. De voormalig hoofdredacteur van Voetbal International zou het 'onrechtvaardig' vinden als de coach opgeofferd wordt. "Hij heeft het volgens mij prima gedaan en verdient wel enige krediet", doelde de analist op de vele vertrekkers afgelopen zomer.

Lees ookAZ is niet tevreden over voorhoede en gaat transfermarkt op

Onder anderen Myron Boadu, Teun Koopmeiners en Calvin Stengs trokken de deur achter zich dicht in Alkmaar. Valentijn Driessen, de chef voetbal van De Telegraaf, vindt ook dat Jansen de tijd moet krijgen van de clubleiding van AZ. "Maar er moet wel een bepaalde klik komen met de spelersgroep. Dan moet hij verder komen dan de achtste plaats. Hij heeft zeker het materiaal om voor plek vijf of zes te spelen", vond de journalist.

Reacties

gerelateerd