PSV-huurling Baumgartl pijnigt Brobbey's RB Leipzig

3 december 2021, 22:23

Timo Baumgartl (25) heeft RB Leipzig een volgende mokerslag uitgedeeld. De centrale verdediger, die dit seizoen door PSV aan Union Berlin wordt verhuurd, nam vrijdagavond met een assist en doelpunt een hoofdrol op zich. Daar kon ook invaller Brian Brobbey ondanks een goede kans niets meer aan veranderen (2-1).

Na een slechte seizoensstart onder Jesse Marsch (de opvolger van Julian Nagelsmann) leek RB Leipzig de weg omhoog weer te hebben gevonden, maar na nederlagen tegen 1899 Hoffenheim en Bayer Leverkusen ging het – ondanks de 0-5 zege in de Champions League midweeks – op bezoek in Berlijn voor de derde wedstrijd achtereen mis in de Bundesliga. Al vroeg in het duel werkte de alom gewilde Taiwo Awoniyi van dichtbij de het openingsdoelpunt binnen. Baumgartl kopte een voorzet voor zijn voeten: 1-0.

RB Leipzig deed snel wat terug, maar opnieuw was Baumgartl de gevierde man. Wederom uit een hoekschop was hij ditmaal het eindstation. Uit een scrimmage kwam de bal voor zijn voeten en hij faalde niet (2-1). Brobbey viel in de slotfase nog even in en was dicht bij de gelijkmaker, maar van dichtbij werd zijn inzet geblokt. Een gelijkmaker was overigens sterk tegen de verhoudingen in geweest: de door Feyenoord verslagen ploeg in de Conference League was véél sterker dan de bezoekers en vergat het duel eerder in het slot te gooien. Crisis bij RB Leipzig, een vierde plaats in Berlijn.

Lees ookTen Hag over Brobbey: "Zou concurrentie aankunnen met Haller"

Kasimpasa – Besiktas 1-1

De vrije val van Ajax-opponent Besiktas in Turkije duurt maar voort. Vrijdagavond kwam de Champions League-deelnemer niet verder dan een gelijkspel bij nummer negentien Kasimpasa, waar Jeffrey Bruma en Ryan Donk negentig minuten op het veld stonden. Voormalig Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen werd halverwege gewisseld bij de thuisclub, op het moment dat de bezoekers op een 0-1 voorsprong stonden. Maar na vier nederlagen achtereen in de Süper Lig kwam er opnieuw geen goed resultaat voor Besiktas, want een kleine tien minuten voor tijd maakte Umut Bozok de gelijkmaker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen