Van Marwijk op rozen na heel late zege, goed resultaat Petrovic

3 december 2021, 21:20   Bijgewerkt: 3 december 2021, 21:26

Bert van Marwijk (69) staat met anderhalf been in de volgende ronde van de Arab Cup. De bondscoach won vrijdag met de Verenigde Arabische Emiraten moeizaam van Mauritanië (1-0), waardoor hij na twee duels op zes punten staat en vrijwel zeker is van de volgende ronde. Ook Zeljko Petrovic staat met Irak op de tweede plaats.

Van Marwijk won de eerste wedstrijd in Groep B van Syrië (2-1), maar ditmaal ging het Mauritanië beduidend minder makkelijk. Want na ruim zeventig minuten scoorde de opponent via Ali Saleh, maar op advies van de VAR werd de treffer alsnog afgekeurd. Daardoor kon Khalil Al Hammadi in blessuretijd het winnende doelpunt maken namens de VAE. Met een punt in de laatste groepswedstrijd is het zeker voor de volgende ronde, maar als Syrië niet wint van Tunesië, is het land vrijdagavond ook al geplaatst.

Lees ookPetrovic biedt excuses aan na bizarre veldbestorming

Irak op de tweede plaats na remise

Zonder Dick Advocaat, maar met diens opvolger Zeljko Petrovic op de bank heeft Irak ook de tweede wedstrijd op de Arab Cup in Groep A gelijkgespeeld. Ditmaal eindigde het doelpuntloos tegen Bahrein, nadat het eerder gelijk eindigde tegen Oman (1-1). Daardoor houdt het die twee landen onder zich op de ranglijst in de poule, maar Qatar – dat de eerste twee duels won – is de laatste opponent. De WK-organisator is met zes punten (het won vrijdag door een eigen doelpunt in de 97ste minuut van Fahmi Said Rajab Durbein van Oman) wel al zeker van de eerste plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen