"Premier League-clubs willen terugkeren in de Super League"

3 december 2021, 19:57

De introductie van de Super League in het Europese voetbal ligt nog altijd op de loer. Hoewel er eerder hardhandig een stekker uit het project getrokken werd en sindsdien veel strenge regels zijn gekomen voor clubs die de stap zouden willen maken, overwegen Engelse clubs zich toch weer aan te sluiten bij FC Barcelona, Real Madrid en Juventus. Zij zijn ondanks alle ophef nooit uit de organisatie gestapt van het ambitieuze project.

Dat is de claim die FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta doet in het tv-programma TV3. De preses legt uit dat de clubs onder hevige druk van andere clubs en de eigen achterban uit het project zijn gestapt, maar Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur zouden nog altijd wel wat voelen voor zo'n Europese supercompetitie.

"Als je met de clubs spreekt, merk je dat ze wel terug willen komen in het project. De clubs hebben de Super League nodig om interessant te blijven voor het grote publiek. Wij kunnen het beter organiseren dan de UEFA", claimt Laporta, die wil dat het project 'de meest aantrekkelijke competitie ter wereld' gaat aanbieden. Anders dan voorheen hoeft het wat hem betreft toch géén gesloten competitie te worden, iets waarop eerder veel kritiek was.

Lees ookNieuwe Super League-plannen: open karakter

Slecht nieuws voor FC Barcelona

Daarnaast kreeg Laporta ook nog slecht nieuws te verduren vanuit de La Liga. Athletic de Bilbao, FC Barcelona en Real Madrid zijn niet akkoord gegaan met een deal die de competitie sloot met CVC, dat twee miljard euro in het Spaanse voetbal zou pompen, in ruil voor tien procent van de opbrengsten van de clubs in de komende vijftig jaar.

Zeventien van de twintig La Liga-clubs gingen akkoord met het voorstel, maar de belangrijkste twee en Athletic Bilbao niet. Zij kwamen met een alternatief onder de noemer 'Sustainable Project', waarbij er rente wordt betaald over het geld dat in de competitie gestoken wordt. Dat is dan geen gift, maar een lening tegen een rentepercentage van 2,5 á 3 procent. La Liga-baas Javier Tebas heeft het voorstel afgekeurd en gebruikte op social media het 'Pinokkio-icoontje' om de plannen te duiden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen