Slot eerlijk: "Het lijkt er in elk geval op dat Ajax niet gaat verliezen"

3 december 2021, 19:03

Feyenoord-trainer Arne Slot benoemde zijn ploeg recent alsnog tot titelkandidaat in de Eredivisie. De oefenmeester hield eerst maandenlang de boot voor die term af, maar versprak zich en gaf later aan dat hij wel achter die woorden stond. Toch is de trainer ook realistisch. "Ajax wint niet ogenschijnlijk makkelijk z'n partijen, Ajax wint gewoon makkelijk."

Dat vertelde de coach over de huidige koploper in de Eredivisie, die een voorsprong van vier punten geniet op Feyenoord, tegenover De Telegraaf. Waar de Rotterdammers soms met horten en stoten tot de drie punten komen, doet de formatie van Erik ten Hag dat een stuk eenvoudiger. "Ik zie hetzelfde als jullie, dat ze in Amsterdam een stuk makkelijker aan hun overwinningen komen dan wij. Zij scoren veel meer dan wij en ze krijgen er ook een stuk minder tegen."

Slot weet dat Feyenoord meer moeite heeft met de zeges, ook al scoorde het zelf ook al 33 treffers. "Statistisch gezien lopen we daar flink in achter en toch is het verschil op de ranglijst slecht één punt", zei de coach over het aantal verliespunten op de ranglijst. Tot vorige week had Feyenoord het pakken van de koppositie zelfs in eigen hand, totdat het punten verspeelde bij FC Twente – iets dat Ajax overigens ook deed.

Lees ookSlot verdedigt bekritiseerde Til

"Wij moeten zorgen dat we vooral heel dicht bij Ajax blijven. Een ding is zeker, zij gaan niet verliezen. Nou ja, misschien moet ik dat nuanceren. Het lijkt er in elk geval op dat Ajax niet gaat verliezen", sprak Slot, die ondanks dat De Klassieker dichterbij komt, daar nog absoluut niet mee bezig is. "Ik merk er in de spelersgroep ook niks van. Ik ben natuurlijk niet de hele dag bij de jongens in de buurt, maar bij besprekingen of op het trainingsveld gaat het in elk geval niet over Ajax."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen