Laporta: "Gratis voor Barça spelen moest van Messi komen"

Laporta: "Gratis voor Barça spelen moest van Messi komen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

3 december 2021 – Joan Laporta heeft in een uitgebreid interview gereageerd op de uitspraken van Lionel Messi. De Argentijnse steraanvaller gaf enkele maanden geleden aan dat hij het zou overwegen om gratis bij FC Barcelona te zijn gebleven, maar dat er geen aanbieding kwam. Laporta vindt niet dat FC Barcelona die stap had moeten zetten.

FC Barcelona mocht vanwege de financiële chaos die de club teisterde zijn aflopende contract bij de grootmacht niet verlengen, waardoor hij voor een transfervrij vertrek naar Paris Saint-Germain koos. Alleen een gratis verblijf had Messi langer in Camp Nou kunnen houden, maar het is tot teleurstelling van de Argentijn nooit ter sprake gekomen.

"Messi heeft gelijk, dat heb ik hem nooit gevraagd", is Laporta in gesprek met TV3 eerlijk. De president kreeg te horen dat het mogelijk was om Messi gratis te houden. "Maar ik heb hem dat nooit gevraagd, hij is de allerbeste speler ter wereld en had op dat moment al een aanbieding van een andere club op zak. Daarom moest het gratis spelen voor FC Barcelona van zijn kant komen."

Messi komt de laatste weken steeds meer op stoom als speler van Paris Saint-Germain. Zijn start was nog stroef, maar inmiddels heeft hij met enkele goals en assists de smaak te pakken. De linksbenige aanvaller heeft een contract tot de zomer van 2023 in de Franse hoofdstad.

Reacties

gerelateerd