Clubs willen gesprek over Afrika Cup door nieuwe coronavariant

3 december 2021, 12:40

De Europese clubs willen binnenkort met voetbalbond FIFA om tafel over de veiligheid van voetballers tijdens de komende Afrika Cup. Het toernooi, waar diverse spelers uit de Eredivisie aan mee zullen doen, wordt afgewerkt van 9 januari tot 6 februari. Bij de vakbond voor clubs groeien de zorgen over de in Afrika ontstane omikronvariant.

Die nieuwe variant van het coronavirus houdt de wereld voorlopig in de houdgreep. Diverse landen hebben vliegverboden naar grote delen van Afrika afgekondigd en hopen het virus zo lang mogelijk buiten de grenzen te houden. Toch is de omikronvariant ook al in Europa opgedoken. Diverse Nederlanders zijn inmiddels geïnfecteerd met de waarschijnlijk veel besmettelijkere variant.

De European Club Association eist daarom een gesprek, omdat de veiligheid van de spelers mogelijk in gevaar kan komen. "Ons bestuur wil met de FIFA in gesprek om te kijken of zij kunnen garanderen dat alle voorzorgsmaatregelen worden genomen om de spelers te beschermen."

Van de 24 deelnemende landen zijn slechts enkele teams vertegenwoordigd door spelers uit de Eredivisie. Ivoorkust treedt hoogstwaarschijnlijk aan met Sébastien Haller en Ibrahim Sangaré op het opstellingsformulier. André Onana keept voor Kameroen, terwijl diverse Marokkaanse spelers uit de Eredivisie ook zullen hopen op een uitnodiging.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen